Vlad Voiculescu: Nu cred în soluția pentru sănătate oferită de PNL și PSD

0 Comment
265 Views

Alianța USR PLUS a susținut astăzi o conferință de presă în care au fost prezentate o serie de măsuri și soluții pentru rezolvarea crizei cu care se confruntă sistemul sanitar din România. Soluțiile prezentate au avut legătură în special cu incendiul de la secția AȚI din spitalul de la Piatra Neamț.

FĂRĂ POLITICĂ ÎN SPITALE

Vlad Voiculescu a acuzat politizarea excesivă a managementului spitalelor din România si a amintit despre banii atribuiți cu dedicație anumitor firme de casă ale partidelor clasice (PNL și PSD).

“Nu cred în soluția “serioasă” oferită de PNL și PSD”, a spus viceprimarul Capitalei. Acesta a accentuat ipocrizia celor două partide mari care au politizat de-a lungul timpului sistemul național de sănătate. Voiculescu a spus ca managerii au fost numiți doar pe criterii politice. El a oferit drept exemplu numirea lui Florin Secureanu, fostul director al Spitalului “Nicolae Malaxa” din Capitală, girat acum patru ani de către PNL și Cătălin Predoiu, care a fost trimis la finalul lunii septembrie în judecată de DNA pentru cinci infracțiuni de abuz în serviciu. În acea perioada, ministrul Justiei de astăzi era candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei.

Cătălin Predoiu alături de Florin Secureanu – Sursa: Facebook Plus Diaspora – Conferință de presă a Alianței USR PLUS

Vlad Voiculescu a vorbit și despre declarația actualului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, care a spus că soluția pentu evitarea unor probleme similare cu cea de la Piatră Neamț o reprezintă centralizarea. Viceprimarul Bucureștiului a spus că centralizarea nu este o soluție viabilă, iar capacitatea Ministerului Sănătății de a administra corect ceea ce se întâmplă în sistem este foarte redusă. El a dat drept exemplu inexistența unui plan de vaccinare anti-gripală, care să vină din partea executivului, dar și funcționarea defectuoasă a DSP-urilor.

“Ideea centralizării într-un loc unde nu ai capacitate nu face dacat să politizeze și mai tare”, a spus Vlad Voiculescu

Traseismul parlamentarilor PNL și PSD

Un alt subiect al conferinței de presă a fost reprezentat de traseismul practicat de PNL și PSD la capitolul sănătate. Vlad Voiculescu l-a dat aici drept exemplu pe fostul manager al Spitalului Filantropia, Dan Ștefan Sîmpalean (omul lui Firea), care a încercat să își salveze postul prin înscrierea în PNL după alegeri.

FOTO: Managerul Spitalului Filantropia, Dan Ștefan Sîmpalean
sursă: zi-de-zi.ro

Vlad Voiculescu dezvăluie contractele cu firmele din perioada Gabrielei Firea

Viceprimarul General a vorbit despre un contract al unei firme din Târgoviște, în valoare de peste 8 milioane de lei cu Spitalul Colentina din Capitală. Vlad Voiculescu a acuzat că firma respectivă a avut din 2017 până anul acesta cel mult 3 angajați, iar în anul 2019, când a avut o cifra de afaceri de peste 2 milioane de lei, a reușit această performanță cu un singur angajat. În 2020 firma a obținut prin intermediul ASSMB contractul de 8 milioane de euro. Mai mult, contractul a fost atribuit fără licitație publică, fără publicare prealabilă și prin negociere directă.

Vlad Voiculescu și-a încheiat discursul spunând că: “Oamenii nu mai cred în soluțiile oferite de PNL și PSD, dar vor avea ocazia să aleagă pe 6 decembrie dacă vor un sistem de educație și de sănătate depolitizat sau dacă vor o lâncezeală, o minciună, o manipulare așa cum au avut parte până astăzi”.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Un an de AUR. Ascensiunea în Parlament a radicalilor

Dincolo de evenimentele care s-au petrecut în zona medicală care...

Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Leave your comment