Vlad Oprea, primarul din Sinaia: “Cred că este momentul potrivit să relaxăm măsurile, evident treptat, respectând distanțarea socială” INTERVIU

0 Comment
5340 Views

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a oferit un interviu platformei facemspitale.ro în care a discutat despre principalele măsuri pe care le-a luat pentru a facilita repornirea turismului întru-unul dintre cele mai importante orașe turistice din Romania: „Am luat măsuri în ceea ce înseamnă măsurarea temperaturii, la gondolă se aplică distanțarea socială prevăzută de lege între toți cei care s-au așezat la coada de bilete. Au posibilitatea de a-și lua biletele la gondolă online pentru a evita să creeze cozi la casele de bilete. Gondolele sunt dezinfectate după fiecare urcare. În loc de 8 persoane câtre intrau în gondolă, în momentul de față intră doar 3.” explică primarul din Sinaia.

În privința numărului mare de turiști, a celor care încalcă regulile de distanțare socială în tenurile înspre și dinspre stațiunile turistice, primarul anunță că măsurile în Sinaia au fost luate etapizat, iar primii turiști care au ajuns în Sinaia au venit conform ordonanțelor și hotărârilor de guvern – cei care vin să practice sportul și plimbarea în aer liber.

Cafenelele și restaurantele au rămas închise în această perioadă de alertă, chiar și acelea de la parterurile hotelurilor care și-au reînceput activitatea, explică Vlad Oprea: „Hotelurile într-adevăr sunt deschise, dar un hotel fără a avea un restaurant deschis categoric nu funcționează în condiții normale. Nu cred că este cineva care dă 100-150 de euro pe o cameră de hotel de 4 sau 5 stele la Sinaia ca după aceea să poată mânca în cameră pe o măsuță sau pe o noptieră. (…) Niciunul dintre hotelierii din Sinaia nu a fost de acord cu măsura redeschiderii restaurantelor în actualele condiții”

Am luat toate măsurile încă de la începutul carantinei, explică primarul din Sinaia, oraș care nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său. Printre măsuri se numără distribuirea măștilor de protecție în mod gratuit către cetățenii orașului.

Cu privire la relaxarea măsurilor începând cu luna iunie, primarul spune: „Cred că este momentul potrivit, și chiar trebuie rapid de tot să se deschidă, evident treptat, cu măsuri de distanțare și rarefierea meselor. Dacă nu vom face acest lucru, presiunea crește de la o zi la alta, la o săptămână la alta, mai ales că vedem cu toții – cazurile au scăzut și nu doar în România, ci peste tot.”

Urmăriți interviul complet apăsând play pe butonul din partea de sus a paginii.

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment