VESTEA CARE DĂ SPERANȚE UMANITĂȚII: Un vaccin împotriva Covid-19 cu eficiență de 90%

0 Comment
72 Views

A fost dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19, iar conform primelor rezultate intermediare din studiile la scară largă vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient la 90%, potrivit producătorilor. Uniunea Europeană a anunțat că va achiziționa 300 de milioane de doze.

Analiza lor arată o performanță mult mai bună decât sperau majoritatea experților și aduce în vedere un potențial sfârșit al unei pandemii care a ucis mai mult de un milion de oameni și a nimicit economiile.

Speranțele pentru un vaccin înainte de sfârșitul anului au crescut datorită naturii emfatice a rezultatelor, chiar dacă provin dintr-o analiză intermediară și procesul va continua până în decembrie. La sfârșitul lunii noiembrie vor fi disponibile datele finale, iar autoritățile de reglementare vor căuta să le proceseze la viteză record.

BioNTech, mica companie de biotehnologie care este inițiatorul vaccinului, a primit sprijin din partea guvernului german și a Băncii Europene de Investiții.

Până în prezent nu există probleme de siguranță în jurul vaccinului. Cele două companii spun că nu au existat efecte secundare grave.

„Astăzi este o zi minunată pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din studiul nostru de vaccin Covid-19 de fază 3 oferă dovada inițială a capacității vaccinului nostru de a preveni Covid-19 “, a declarat dr. Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer, potrivit The Guardian.

Compania spune că colectarea datelor de siguranță necesare va dura până în a treia săptămână a lunii noiembrie. Datele din procesul complet vor fi analizate în decembrie. Autoritățile de reglementare analizează deja rezultatele și se așteaptă să parcurgă procesul de aprobare cât mai repede posibil, pe măsura siguranței. Licențierea rapidă ar putea însemna ca primele doze să fie disponibile până la sfârșitul anului.

Vaccinul ARNm Pfizer/BioNTech, folosește codul genetic mai degrabă decât orice parte a virusului în sine. Rezultatele intermediare sunt, de asemenea, așteptate luna aceasta sau la începutul lunii decembrie, în urma studiilor pentru vaccinul Oxford University/AstraZeneca, care se bazează pe o altă tehnologie.

Studiile de fază 3 au implicat peste 43.000 de persoane și sunt destinate să stabilească dacă vaccinul funcționează.

Sursa: The Guardian

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment