Vaccinurile anti-COVID-19 vor fi aprobate și disponibile! Problema este distribuirea

0 Comment
260 Views

Pe 9 septembrie la Geneva, Elveția, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), a sfătuit guvernele din întreaga lume să înceapă planificarea atentă cu actorilor principali din industrie pentru a garanta pregătirea completă, atunci când vaccinurile pentru COVID-19 sunt acceptate și accesibile pentru distribuție.

Asociația Internațională de Transport Aerian reprezintă, peste 82% din traficul aerian din întreaga lume, conform datelor obținute de la UNICEF. Aceeași asociație ne avertizează de o oarecare limitare a capacității de livrare a vaccinelor pe cale aeriană, deoarece nu multe companii pot face față numeroaselor cereri. Cu toate acestea, toate planurile de transport și livrare a vaccinelor anti-COVID-19 se pot altera dacă guvernele naționale din jurul lumii nu vor planifica corect primirea vaccinelor, dar și negocierea cu proprii actori principali din industria medicală.

“Distribuirea în siguranță a vaccinelor pentru COVID-19 va fi misiunea secolului pentru industria globală a transportului aerian. Dar nu va avea loc fără planificarea atentă în avans. Iar acum e timpul pentru asta. Îndemnăm guvernele să preia frâiele conducerii în facilitarea cooperării în cadrul lanțului logistic, astfel încât facilitățile, acordurile de securitate și procesele de frontieră să fie pregătite pentru sarcina mamut și complexă care urmează,” a declarat Directorul General al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA a avertizat că, odată cu scăderea drastică a fluxului de pasageri, companiile aeriene au tăiat din rețelele de transport și au pus numeroase avioane în așteptare fiind depozitate în hangare. Organizația Mondială a Sănătății(OMS), UNICEF și Gavi au raportat deja obstacole crunte în calea menținerii etapelor planificate pentru distribuirea vaccinelor anti-COVID-19 din cauza limitărilor de conexiuni a transportului aerian din prezent.

“Întreaga lume așteaptă cu neliniște un vaccin COVID sigur. Este de datoria noastră, a tuturor, să ne asigurăm că toate țările au acces sigur, rapid și echitabil la dozele inițiale atunci când acestea vor fi disponibile. În calitate de agenție principală pentru achiziționarea și furnizarea de vaccinuri pentru COVID în numele Facilității COVAX, UNICEF va conduce ceea ce ar putea fi, eventual, cea mai mare și mai rapidă operațiune din istorie. Rolul companiilor aeriene și al companiilor internaționale de transport va fi esențial pentru acest demers,” a spus Henrietta Fore, Directorul Executiv al UNICEF.

Vastitatea pe care o va avea posibila a distribuție a vaccinelor este masivă, deoarece vor fi necesare nu mii, ci milioane de aeronave destinate transportului aerian.

“Chiar dacă presupunem că jumătate din vaccinurile necesare pot fi transportate pe cale terestră, industria transportului aerian de mărfuri se va confrunta în continuare cu cea mai mare provocare, unică în domeniul transporturilor. Dacă granițele vor rămâne închise, voiajurile aeriene vor rămâne reduse, flotele la pământ, și angajații vor fi lăsați la pământ, iar capacitatea de a livra vaccinurile salvatoare va fi foarte mult compromisă”, a declarat de Juniac.

Sursa: UNICEF; https://www.unicef.org/press-releases/time-prepare-covid-19-vaccine-transport-now

Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment