Vaccinurile Covid-19 pe bază de proteine ar putea fi cele mai sigure remedii

0 Comment
121 Views

Anthony King, jurnalist liber-profesionist, a publicat pentru chemistryworld.com faptul cum că vaccinurile pe bază de proteine ar putea fi cele mai sigure remedii pentru coronavirus (COVID-19).

Cele mai mari companii farmaceutice ce lucrează în baza găsirii unui potențial vaccin pentru coronavirus nu au și încă un plan de a produce vaccinuri pe bază de proteine deoarece de a obține un astfel de remediu este foarte lent și necesită o enormă perioadă de timp.

Vaccinurile pe bază de proteine sunt considerate ca având un potențial mare în ceea ce ține de siguranță și eficacitate. De asemenea, acestea chiar pot funcționa împotriva COVID-19, susțin unii cercetători.

Novavax, o companie de biotehnologie în stadiu clinic angajată să producă produse farmaceutice noi pentru a preveni o gamă largă de boli infecțioase, are cel mai avansat studiu în a concepe un vaccin pe bază de proteine contra Sars-CoV-2.

Vaccinul respectiv se presupune că ar activa sistemul imunitar în contracararea bolii, însă perfecționarea unui sistem de producție pe bază de proteine este o provocare pentru orice mare companie farmaceutică.

Cu toate acestea, Novavax a făcut publice datele privind faza 1 de producție a vaccinului, și a dat aviz pozitiv.

“- Vaccinul Novavax arată excelent!”

“-Au – până acum – cele mai mari titruri de anticorpi neutralizanți pe care le-am văzut.”

– ne spune Prof. Dr. Florian Krammer, de la Școala de Medicină Icahn din New York City, SUA.

Vaccinul pe bază de proteine a oferit, de asemenea, o bază solidă pentru o imunitate sterilizantă, care stopează treptat răspândirea coronavirusului în interiorul celulelor gazdă din sânge, cel puțin la primate.

Pentru a confirma potențialul vaccinului pe bază de proteine în lupta contra coronavirus, compania farmaceutică Novavax a dat startul înscrierilor unor 2900 de voluntari în Rep. Africa de Sud pentru un proces de fază 2b.

Sursa: ChemistryWorld.com

https://www.chemistryworld.com/news/protein-based-covid-19-vaccines-could-overshadow-rivals/4012450.article
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment