Vaccinul care poate asigura imunitate vârstnicilor este dezvoltat de cercetătorii din cadrul Universității Oxford

0 Comment
39 Views

Descoperirea conform căreia vaccinul dezvoltat de cercetătorii Universității Oxford, în colaborare cu AstraZeneca, declanșează anticorpi și eliberează celulele T în grupul vârstnicilor îi încurajează pe aceștia să obțină dovezi concrete care să demonstreze că persoanele din grupul anterior vor reuși să combată virusul. 

Vârsta reprezintă unul dintre factorii principali atunci când discutăm despre infectarea cu virusul Covid-10. Îngrijorarea a crescut rapid în rândul cercetătorilor, întrucât pe măsură ce înaintăm în vârsta sistemul imunitar devine vulnerabil, motiv pentru care grupul de oameni cel mai expus și care are nevoie de un astfel de vaccin poate genera cel mai ineficient răspuns. 

Testele și descoperirile anterior făcute au demonstrat că vaccinul a generat anticorpi și celule T timp de cel puțin 56 de zile, publica The Lancet. Cu toate acestea, testele pozitive de imunogenitate nu asigură eficiența vaccinului pentru persoanele în vârstă. Detaliile acestor cercetări vor fi publicate într-un jurnal clinic. Pentru moment, Universitatea Oxford refuză să comenteze, declară Financial Times.

Jonathan Ball, profesor de virologie în cadrul Universității din Nottingham, ne spune că aceste vești sunt promițătoare. Însă acesta ne atenționează că, în ciuda rezultatelor bune la testele de imunogenitate, garanția eficienței vaccinului nu o vom putea avea decât din studiile de faza 3.

Patrick Vallance, consilier științific guvernamental, a declarat la o conferință de presă din Downing Street că, deși dezvoltarea vaccinului progresează, „rămân de părere că posibilitatea unei utilizări mai extinse a vaccinului nu va fi posibilă până în primăvara anului viitor”.

De asemenea, echipa din SUA a studiului Oxford/ AstraZeneca reia activitatea, după ce aceasta a fost sistată, în septembrie, din cauza unor simptome neurologice ale unuia dintre participanți. 

Sursa: www.ft.com

Monica Maria Burlacu

Absolventă de Științe Politice, masterandă a Facutății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Studii de Securitate. Alumna a programului Study of the U.S. Institutes University of Massachusetts Boston, activă în zona drepturilor omului.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment