Vaccinul anti-COVID-19 trebuie păstrat la -75 grade Celsius. Producătorul asigura până la 50 mln de doze anul acesta. Citește mai jos care sunt condițiile.

0 Comment
144 Views

Patru vaccinuri COVID-19 se află acum în faza de testare clinică, la scară largă. Doar vaccinul Pfizer trebuie păstrat la aproximativ -75 grade Celsius. Compania a creat o cutie pe care o umple cu gheață uscată, denumită expeditor termic.

Medicii americani sunt panicați de condițiile de distribuție și păstrare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Pfizer a conceput o cutie specială de transport și a prezentat instrucțiunile specifice. oficialii statului din domeniul sănătății au fost ,,șocați” când au auzit cerințele de depozitare pentru vaccin.

Sursa foto: zf.ro

Clinicile pot folosi expeditorul pentru a stoca vaccinul până când este gata să se dezghețe, să se dilueze și să fie injectat. Odată primit, expeditorul termic trebuie completat cu gheață uscată la 24 h.

În orice moment, vaccinul poate fi scos din expeditor și pus în frigider, unde este bun doar pentru cinci zile. Când sunt gata de utilizare, personalul medical diluează vaccinul, făcând cinci doze cu un singur flacon. Aceste cinci doze trebuie administrate în termen de șase ore. dacă trec mai mult de șase ore, vaccinurile trebuie aruncate.

Personalul clinicii trebuie să acționeze rapid atunci când îndepărtează vaccinul din recipientele expeditori. Conform instrucțiunilor Pfizer, cutiile pot fi deschise doar de două ori pe zi și de fiecare dată nu mai mult de un minut.

Sursa foto: mediafax.ro

Albert Bourla, CEO Pfizer declară ,, Suntem în fericitul caz în care putem avea până la 50 milioane de doze gata anul acesta…”

Manipularea gheții uscate poate fi periculoasă, poate arde pielea și în spațiile cu ventilație slabă, poate produce vapori potențiali mortali. Întregul proces trebuie să se întâmple de două ori pentru fiecare pacient, pentru că vaccinul este administrat în două doze, la trei săptămâni distanță.

Medicii și asistenții medicali suprasolicitați cu pacienții COVID-19 și alte responsabilități vor avea de-a face cu o provocare în urmărirea instrucțiunilor de manipulare a vaccinului, în care orice minut contează.

Sursa foto: Aleph news
Maricica Ciubara
Article by maryfurtuna

Jurnalist și coordonator de proiecte. Am prezentat emisiuni și programe matinale și de știri. Am scris despre politică, istorie și social. Pasionată de analiza și investigarea de informații.


Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord se autoizolează

Prim-ministrul adjunct al Irlandei de Nord, vicepreședinte al partidului naționalist,...

Leave your comment