“Urgență fără precedent” în educație: aproximativ 10 milioane de copii nu se mai întorc la școală

0 Comment
89 Views

Pandemia de Covid-19 are efecte negative pe toate planurile, abandonul şcolar creşte în rândul celor care provin din mediile defavorizate, arată un nou raport al organizaţiei caritabile „Salvaţi copiii”. Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală.

Potrivit raportului este pentru prima dată în istoria omenirii când o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt parcursul educaţional.

Pandemia a făcut ca grupurile vulnerabile să fie și mai vulnerabile, iar copiii din familiile sărace nu au avut acces la educație,” a declarat președintele executiv Salvați Copiii România – Gabriela Alexandrescu

Până la 9,7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor existând riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din cauza măsurilor adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus.

Organizaţia a avertizat că noua criză ar putea lăsa un deficit de 77 miliarde de dolari în bugetele educaţiei din ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021. Astfel, „Salvaţi copiii” cere guvernelor să aloce fonduri pentru a realiza un nou plan de educaţie globală pentru a diminua abandonul şcolar.

„Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii. Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a declarat Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”, scrie Mediafax.

„În perioada aceasta, datorită izolării au fost destul de deziluzionați și cuprinși de tot felul de emoții negative. În afară de faptul că trebuie să recuperăm materia, și asta se poate, trebuie să asigurăm și confortul psihologic pentru a-i face să se simtă din nou copii cu aceleași drepturi ca cele ale colegilor lor.

La nivelul țării, numărul copiilor care trăiesc în sărăcie este în jur de 1.000.300. Din cifrele venite de la minister, 250.000 de copii nu au avut acces la tehnologie pentru a face educație online. E număr mare, iar din analizele Salvați Copiii numărul este dublu!” susține Gabriela Alexandrescu pentru FacemSpitale.ro.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment