Uniunea Europeană ajută turismul și transportul. Care sunt cele mai importante măsuri care vor fi luate

0 Comment
171 Views

Comisia Europeană a prezentat un pachet de măsuri menite să ajute statele membre să relaxeze în mai mulți pași restricțiile privind turismul și transportul.

Acest pachet de măsuri trebuie implementat doar atunci când situația de pe planul sănătății publice o permite. CE își propune să asigure cetățenilor Uniunii Europene libertate de mișcare pentru a se putea întâlni cu prietenii, familia, în propria țară sau în alte părți ale blocului comunitar.

Acest pachet vine cu măsuri care urmăresc să ajute sectorul turismului din Uniunea Europeană și să sprijine întreprinderile, asigurând astfel supremația Europei în acest domeniu.

Pachetul “Turism și transport” al Comisiei prevede măsuri, precum:

  • O strategie globală de redresare anul acesta, dar și în perioada următoare.
  • Restabilibea libertății de mișcare și eliminarea restricțiilor la frontierele UE, în mod treptat, coordonat și printr-o abordare comună.
  • Sprijinirea restabilirii treptate a transportului, cu măsuri de siguranță pentru pasageri și personal.
  • Prezentarea voucherelor de călătorie ca o alternativă la rambursarea în numerar.
  • Criterii pentru repornirea, în condiții de siguranță, a turismului și pentru elaborarea de protocoale sanitare pentru hoteluri sau alte unități de găzduire.

Aceste măsuri vin în contextul în care turismul din Uniunea Europeană contribuie la aproape 10% din PIB-ul blocului comunitar și asigura o sursă esențială de locuri de muncă. Ultimele date indică faptul că, circa 267 de milioane de europeni (62%) fac cel puțin o călătorie privată de agrement pe an, iar 78% dintre aceștia își petrec vacanțele în interiorul Uniunii.

Sectorul turismului va fi unul dintre cele mai afectate domenii de activitate în urma pandemiei. Organizația Mondială a Turismului a anticipat o scădere cu 20-30% a numărului de sosiri internaționale. Acest lucru echivalează cu pierderi între 280 și 480 de miliarde de euro.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


R.Moldova: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și devine prima femeie președinte din istoria țării.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din...

Comisia Europeană a luat inițiativă privind salariile minime adecvate în UE

La data de 28 octombrie, Comisia Europeană a prezentat o...

Leave your comment