Un studiu de caz arată că telemunca afectează peste un sfert dintre români, starea lor emoțională înrăutățindu-se

0 Comment
99 Views

Aproximativ jumătate din populația țării (48%) declară că de când muncesc de acasă, apreciază faptul că nu mai stau atât de mult în trafic. Conform unui studiu de specialitate publicat luni, 23 noiembrie 2020 reiese faptul că starea emoțională a mai bine de un sfert dintre ei (26%), s-a înrăutățit.

Reveal Marketing Research au realizat o cercetare potrivit căreia „work from home” are câteva avantaje resimțite: 45% dintre cei întrebați se bucură de programul flexibil, în timp ce 42% apreciază acest lucru drept avantaj major că își pot petrece mai mult timp alături de cei dragi.

În schimb, numai puțin de un sfert dintre români simt faptul că nu au intimitate atunci când lucrează de acasă; 26% spunând că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Studiul scoate la iveală câteva date semnificative raportând că 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienți sau mai eficienți decât înainte, însă 44% dintre respondenți susțin faptul că lucrează mai multe ore zilnic.

Telemunca oferă confort?

44% din respondenți cred de cuviință că telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere; totodată nu mai puțin de 56% din total declară că mediul nu este întocmai unul potrivit pentru a lucra, iar 36% dintre ei declară că nu au un birou sau un scaun confortabil și că monitorul mai mare de la muncă le oferea o experiență de muncă mult mai bună.

Cercetarea realizată de cei de la RMR pentru LG Electronics România atestă faptul că aproximativ 50% din persoanele ce lucrează în domeniul remote o fac fie de pe canapea, fie de la masa din bucătărie.

Poziția incorectă atenționată de specialiști pe care persoanele în cauză o au în fața laptopului sau calculatorului poate fi o povară pentru corpul uman – deși suntem conștienți cei mai mulți dintre noi că acest lucru este unul nefavorabil, când ne aflăm în confortul casei tindem să uităm și să cedăm tentației, astfel ajungând să lucrăm de pe canapea.

În contextul „work from home”, experții menționează că pentru preîntâmpinarea efectelor negative este recomandat ca un instrument de refugiu – jocurile video.

Dintre participanții la studiu, 86% afirmă faptul că în această perioadă pentru a se relaxa, gaming-ul îi ajută.

Gaming-ul oferă o modalitate rapidă și ușor accesibilă de a te conecta cu o comunitate și de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi și chiar să ne facem cunoștințe noi – pe unul din patru respondenți gaming-ul l-a ajutat să mențină legătura cu prietenii în perioada pandemiei”, susțin specialiștii.

Un eșantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani le-a fost necesar specialiștilor pentru a realiza studiul celor ce lucrează parțial sau integral de acasă din mediul urban mare; studiu realizat în luna octombrie al anului 2020.

Sursa: agerpres.ro secțiunea social.

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment