Un sfert dintre județele țării nu au raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

0 Comment
191 Views

Mai multe județe din România au transmis miercuri, 27 mai 2020, că nu au înregistrat cazuri noi de coronavirus, în timp ce Institutul Național de Sănătate Publică susține că au fost raportate doar 164 de cazuri noi la nivel național.

Aproximativ un sfert dintre cazurile noi au fost raportate în București cu un număr de 37 de cazuri, pe locul doi fiind județul Buzău cu un număr de 17 cazuri noi, urmat de județele Suceava, Gorj și Iași cu un număr total de 11 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Un număr mare de județe, aproape un sfert la nivel național, nu au mai raportat niciun caz nou de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, acestea fiind: Alba, Arad, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Neamț, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Printre județele care nu au mai înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele 48 de ore se numără județele Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Satu Mare și Vâlcea.

Opt județe din țară au înregistrat în ultimele 24 de ore doar câte un singur caz nou confirmat cu infecție de COVID-19 și acestea sunt județele Bistrița-Năsăud, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Timiș și Vaslui.

Până la momentul actual, au fost înregistrate 18.594 de cazuri de coronavirus, 1.229 de decese iar numărul persoanelor vindecate este de 12.162.

Deși cazurile noi de infecție cu COVID-19 sunt în scădere, autoritățile sfătuiesc oamenii să respecte în continuare măsurile de distanțare și protecție.

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment