Un nou numar record de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Klaus Iohannis: “Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor.”

0 Comment
86 Views

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu COVID-19, de la începutul pandemiei. Prin urmare, în ultimele 24 de ore au fost confirmate nu mai puțin de 614 îmbolnăviri. Până acum s-au înregistrat pe teritoriul țării 30.789 de infectari cu noul coronavirus, dintre care 22.574 au fost externate și 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați după 10 zile de la depistare.

sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație

În urmă prezentării acestui bilanț de către GCS, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre cadrul legislativ precar, care a pus probleme autorităților în combaterea răspândirii noului coronavirus, dar a făcut și un apel către Parlament pentru a creea legislația necesară: “Fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru că autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor.”

Klaus Iohannis – Apel la colaborare între instituții

Tot în cadrul declarației susținute astăzi, Președintele a pus accent pe solidaritatea tuturor instituțiilor și a politicienilor pentru a rezolva această criză: “Fac un apel la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor”.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Leave your comment