Turism: vești bune. Vezi ce decizii iau statele pentru repornirea economiei

0 Comment
206 Views

Companiile aeriene anunță când încep să reia zborurile, iar statele micșorează numărul de restricții și viața pare să se întoarcă treptat la normal. Această tendința este confirmată și de OMS. „A fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăți să supraviețuiască”, spun cei de la Organizația Mondială a Sănătății.

Ce decizii iau companiile aeriene?

Blue Air anunță reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iunie, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european. Până atunci, Blue Air va continua să opereze zboruri la cerere și charter, în funcție de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinații și de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea.

Lufthansa, care discută cu guvernul german un program de salvare de peste 9 miliarde de euro, va relua zborurile către 20 de destinații de la jumătatea lunii iunie, inclusiv către unele centre de vacanță, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Între aceste destinații se află Mallorca, Cretă, Rhodos, Feroe, Veneția, Ibiza și Malaga, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că zborurile vor porni de la aeroportul din Frankfurt.

Care este direcția spre care se îndreaptă statele europene?

Statul Muntenegru nu mai avea pe teritoriul său, din acest weekend, nicio persoană confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2, devenind astfel primul stat care a reușit să scape de coronavirus la 68 de zile după ce a înregistrat primul sau caz de COVID-19, arată datele Institutului de Sănătate națională al Muntenegrului (IJZ). Conform agenției croate de presă HINA, luni s-au înregistrat 20 de zile consecutiv în care Muntenegru nu a mai înregistrat cazuri noi de contaminare.

Începând din iulie, turiștii străini își pot face rezervări pentru vacanțe în Spania, în condițiile în care carantină de două săptămâni impusă în prezent pentru călătorii din alte țări va fi probabil suspendată până atunci, a anunțat luni ministrul spaniol al turismului, Reyes Maroto.
Spania, țară puternic dependență de turism, chiar dacă îi plasează în continuare în carantină pe vizitatorii străini, pentru a împiedica un al doilea val de contaminări, își relaxează gradual măsurile de izolare stricte.

La finalul lunii mai, Grecia urmează să anunțe lista țărilor ai căror cetățeni vor putea călători în statul elen fără a intra în carantină timp de 14 zile. Primele zboruri internaționale către Atena sunt prevăzute pentru 15 iunie. De la 1 iulie, toate aeroporturile regionale vor fi redeschise pentru zborurile din străinătate.

Cehia a intrat luni în ultima faza de relaxare a restricțiilor impuse de noul coronavirus în viața economică și socială, care constă în redeschiderea piscinelor și a spațiilor închise, precum restaurante și hoteluri. O altă noutate este ridicarea obligației de a purta masca în aer liber, masca sanitară rămânând totuși obligatorie în transportul public, în magazine și în alte spații închise, relatează EFE.

Autoritățile din Austria intenționează să relanseze la finalul lunii mai viața culturală prin autorizarea evenimentelor cu cel mult 100 de spectatori. Aceștia vor trebui să păstreze între ei o distanță de cel puțin 1 metru.

Potrivit ziare.com, începând de luni, 25 mai, autoritățile de la Copenhaga le permit persoanelor cu reședința permanentă în țările nordice și în Germania să călătorească pe teritoriul danez dacă ele dețin o casă de vacanță în Danemarca sau logodnicul, partenerul ori bunicul este cetățean danez.

În Germania, restricțiile pentru încetinirea propagării noului coronavirus sunt relaxate în grade diferite în cele 16 landuri.

OMS consideră tot mai puțin probabil un al doilea val de COVID-19

Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus, relatează EFE.

Potrivit lui Neira, „a fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăți să supraviețuiască. Trebuie să fim însă foarte prudenți pentru a declara că acesta este sfârșitul valului, însă datele arată că cel puțin a fost evitată transmiterea și explozia din primele săptămâni”.


Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Leave your comment