Trump: “Până în decembrie SUA va produce un vaccin anti-COVID-19”. Biden: “Trump nu are niciun plan contra coronavirus”

0 Comment
438 Views

Preşedintele american, Donald Trump, şi contracandidatul democrat, Joe Biden, s-au reîntâlnit la Nashville (statul Tennessee) pentru dezbatere televizată finală, cu 12 zile înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Prima și cea mai importantă temă a dezbaterii: criza coronavirus. 40 de mii de americani s-au îmbolnăvit numai în ziua dezbaterii. 228 de mii de americani au murit de coronavirus, iar 8,5 milioane sunt infectați.

Joe Biden a profitat de situația dramatică pentru a-l ataca pe președintele în funcție acuzându-l că nu are niciun plan pentru ieșirea din criza de sănătate publică. “Donald Trump nu a recunoscut inițial că există virusul, pentru ca apoi să spună ba că se va încheia totul până de Paște, sau o dată cu venirea verii. În realitate suntem aproape de o iarnă neagră. Soluția la covid este purtarea măștii în public, testarea rapidă în masă, deschiderea școlilor și a afacerilor cu păstrarea distanței. “

În schimb, presedintele Donald Trump a atacat iar China subliniind că acolo a pornit totul: “China comunistă este responsabilă de o criză de sănătate mondială. Numărul mare de infectați din SUA se datorează testării în volum ridicat. SUA va avea un vaccin până la sfârșitul anului”.

Contactat de facemspitale.ro, decanul FJSC, expertul în comunicare publică, conferențiarul Antonio Momoc a declarat: “La fel ca acum 4 ani, Donad Trump a jucat iarăși cartea omului non-politic, cu origine în mediul de afaceri, care acuză de non-acțiune, de demagogie și de corupție clasa politicădin SUA. Joe Biden, fostul vice-președinte al lui Obama, a fost portretizat de Trump ca politician corupt, incapabil să rezolve problemele americanilor în cei 8 ani de mandat și care a profitat de poziția sa pentru a proteja și favoriza membrii familiei sale, în special pe fiul său care e suspect de afaceri dubioase în Ucraina.”

“Joe Biden a reușit să puncteze mai puțin atacându-l pe Trump, la fel ca Hilary Clinton acum 4 ani, cu argumentul că Trump e manipulat de Putin și că face jocurile Rusiei favorizând astfel China și Coreea de Nord. Atunci când a explicat de ce nu a făcut mai mult pe vremea când era vice-președinte, pentru sistemul de asigurări de sănătate sau pentru drepturile civile ale populației de culoare, Biden a răspuns că a avut un Congres dominat de republicani”, a adaugat profesorul Momoc.

“Biden a încercat să se adreseze și publicului nehotărât, adresând probleme ale oamenilor de afaceri și ale angajaților în perioadă de criză economică, în vreme ce Trump a încercat să mobilizeze propriul electorat, fără să caute să câștige stânga progresistă preocupată de drepturile minorităților sau de problemele de mediu cauzate de încălzirea globală.

Nu cred că această dezbatere poate stabili un câștigător clar, deși Biden are un avantaj în sondaje la votul popular național, în vreme ce Trump își joacă foarte bine cartea în statele cheie care ar putea să îi aducă cei 270 de electori necesari pentru a-l doilea mandat.”

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment