Tribunal din Madrid respinge restricțiile anti-COVID-19, acuzându-le a fi „dăunătoare drepturilor și libertăților”

0 Comment
220 Views

Recent, un Tribunal de Justiție din Madrid a decis respingerea unor noi măsuri de restricții anti-Covid-19, pe motiv că nu îndeplineau calitățile referitoare la respectarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Măsurile au fost impuse Madridului de către guvernul central al Regatului Spaniei. Respectivele restricții intenționau restricționarea respectiv parțială a capitalei Spaniei, Madrid, precum și a altor nouă municipalități din imediata vecinătate a metropolei.

Tribunalul “a respins ratificarea (răsurilor), deoarece ele afectau drepturile și libertățile fundamentale” a 4,5 milioane de locuitori, ce vor fi afectați în mod direct de către restricțiile sau carantina parțială, a declarat acest lucru tribunalul.

Măsurile privind carantina trebuiau să intre în vigoare cu data de 9 octombrie 2020, vineri seara. Drept ca urmare a deciziei luate de Înalta Curte, nu vor fi înmânate amenzi cetățenilor care vor încălca restricțiile sau carantina.

Guvernul central al Regatului Spaniei, care e dominat de o alianță între Partidul Socialist(PSOE) și Unidas Podemos(Uniți Putem), au intrat în contradicții cu guvernul provincial al regiunii Madridului, care sunt în mare parte condus de către conservatori.

Măsura urmărea să plaseze în carantină în special suburbiile orașului Madrid, precum și a altor cartiere din capitală, având ca scop reducerea cazurilor de infecții cu Covid-19. Spania aflându-se în epicentrul celui de-al doilea val de pandemie din Europa.

Până la momentul de față, Spania de află pe locul secund în Europa (după Federația Rusă), la numărul de cazuri de persoane confirmate a fi infectate cu SARS-CoV-2, ajungând la 872,276 de persoane.

Până pe 8 octombrie 2020, în Spania au decedat 32,562 de persoane în urma infectării cu Covid-19.

1,568 de persoane infectate se află în stare critică.

6,645 de cazuri s-au înregistrat numai ieri, miercuri, 7 octombrie 2020.

76 de persoane au decedat numai pe data de miercuri, 7 octombrie 2020.

Sunt 18,654 de cazuri la 1 milion de locuitori și 696 de decese la 1 milion de locuitori.

În Spania, până pe 8 octombrie 2020, au fost testate 13,689,776 de persoane, din totalul populației de 46,759,706.

Sursa: EuroNews.com

https://www.euronews.com/2020/10/08/court-rejects-madrid-s-partial-lockdown-because-it-harms-fundamental-rights-and-freedoms
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Statele Europene impun noi măsuri dure în urma creșterii numărului de cazuri

Organizația Mondiala a Sănătății atrage atenția asupra situației epidemiologice de...

Leave your comment