Tratamentul folosit pentru vindecarea președintelui Donald Trump este de azi în teste la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș

0 Comment
51 Views

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost pus pe picioare într-un timp record după infectarea acestuia cu noul tip de coronavirus. Președintelui american i-a fost administrat un nou tip de tratament, creat de compania americană Regeneron, bazat pe anticorpi sintetici.

Decizia de tratare a lui Donald Trump cu acest medicament a fost cu atât mai surprinzătoare, având în vedere că acest medicament nu se afla în schemele oficiale anti-Covid din SUA și Europa, fiind un tratament experimental. Se pare că acest “cocktail” de anticorpi este capabil să lupte direct împotriva capacității virusului de a se replica în organism, lucru pe care nici un alt medicament nu l-a reușit de la începerea pandemiei.

În urma unui studiu preliminar făcut de compania Regeneron, 275 de pacienţi au fost vindecați deocamdată, dintr-un total de 1000 înscrişi.

Institutul Matei Balș implicat în studiul acestui tratament

Medicul Adrian Marinescu a declarat că Institutul Matei Balș este singurul din Europa care participă la studiul acestui nou tip de tratament. “Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic”

Cu toate acestea, tratamentul nu este unul lipsit de reacții adverse, iar geneticianul Andreea Catană a declarat că acest cocktail de anticorpi poate “declanşa alergii severe, febră sau simptome care să semene cu infecţiile flu-like, virale. Trebuie să fie nişte trialuri clinice care să includă pacienţi cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie uşoare, sau chiar severe, şi să vedem exact care este evoluţia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic există aceste riscuri pe care fiecare şi le asumă”.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Leave your comment