Poveste din Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti

0 Comment
224 Views

Sunt Elena, o fată născută și crescută în România. Subiectele pe tema sistemului sanitar din această țară sunt foarte discutate și există atât păreri pro, cât și contra.
Aș vrea să vă împărtașesc o viziune în ansamblu asupra asupra experiențelor mele trăite într-un spital din orașul Ploiești. Din nefericire, am fost în situația de a sta internată trei săptămâni la Spitalul de Boli Infecțioase ( denumit și ”Movila”) la vârsta de 10 ani, într-un salon cu trei femei în vârsta din cauza lipsei de locuri.
O primă gafă înainte să fiu internată, a fost aflarea diagnosticului de către medicul de familie. Mama mea a observat, pe langa starile de ameteală, că mi-se schimbase culoarea albă a ochilor într-o nuanță de galben. Medicul de familie, dupa ce a vazut acest lucru, m- a trimis la oftalmolog pe motiv că am probleme cu vederea. Mama mea a știut că există și posibilitatea de a avea probleme cu ficatul și a insitat să primesc un bilet de trimitere către Spitalul de Boli Infectioase Ploiești unde am aflat că am hepatita A. Timpul petrecut acolo mă facea să-mi fie dor de casă din ce in ce mai mult. Condițiile erau de neimaginat: mâncarea fără gust era adusă în silă de diferite angajate ale spitalului, insecte la tot pasul, gândacii mișunau sub paturi și pe sertarele cu mâncare, iar baia era o improvizație cu toaleta si dușul în aceeași încapere de 2m/1.
O alta lipsă de profesionalism au dovedit-o asistentele medicale. Felul în care se comportau cu mine depindea de starea lor de spirit. Erau zile când veneau nervoase de acasă și așa rămâneau până când plecau înapoi, ori zile când erau plictisite și nu aveau chef de aproape nimic, iar, în cel mai bun caz, venea câte o asistentă care avea o stare pozitivă și își amintea de motivul pe care l-a avut când și-a ales profesia: să ajute oamenii să se însănătoșească. Medici erau asemănători la comportament.Singura diferență era că oricum se comportau sau ce atitudine aveau față de mine, meseria și-au executat-o corect.
În ziua externării, am întâmpinat o altă problemă. Nu am putut pleca deoarece mă infectasem cu un virus din spital.Acest virus m- a mai ținut încă două săptamani în spital la vârsta la care tot ce-mi doream era să mă joc cu prietenii și să fiu langă familia mea.
Am revenit dupa 7 ani , în același spital cu o infecție nesemnificativă, dar care trebuia tratată.
Condițiile erau identice, însă felul în care se comportau cadrele medicale cu mine s-a schimbat într-o mică măsură deoarece aveam o altă vârstă și îmi puteam exprima opiniile, dar si autoritatea.
Ca mine sunt sute de copii care sunt tratați într-un mod indiferent și nevoiți să accepte doar pentru a se vindeca mai repede și a scapa din spitale.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment