Despre așteptarea de la Urgențe…

0 Comment
191 Views

Am avut norocul de a nu frecventa spitalele din România în mod regulat, ci doar sporadic, în funcție de micile evenimente care s-au întâmplat în viața mea. Îmi amintesc, totuși, experiența pe care am avut-o într-un Spital Clinic de Urgență din București al cărui nume n-am să-l expun, momentan, aici.
Se întâmpla în urmă cu doi ani. În urma unei lovituri la cap destul de puternice, urmată de amețeli puternice și simptome specifice care necesită un consult, am ajuns la UPU. Am sesizat multă dezorganizare, în sensul în care, deși exita o triere inițială a cazurilor, nici chiar personalul medical nu respecta cu adevărat ordinea cazurilor. Am așteptat câteva ore și, slavă Domnului, starea nu mi s-a agravat. Mă așteptam ca, în spitalele din România, chiar la urgență fiind, timpii să fie atât de generoși, așa că m-am mulțumim să stau liniștit pe un scaun și să observ ce se întâmplă în jurul meu.
Îmi amintesc, că tot vorbeam de așteptare, că locurile în care pacienții stăteau erau niște bănci, unele din lemn, extrem de inconfortabile și insuficiente, la un moment dat, pentru numărul tot mai mare de pacienți. Pe de altă parte, îmi amintesc ce haos s-a creat în momentul în care unul dintre cazurile destul de grave, care aștepta de cel puțin 30 de minute, a leșinat în fața noastră, a celorlalți pacienți care așteptam. Și culmea, tot noi a trebuit să intervenim, să solicităm un scaun cu rotile, să încercăm să-l ajutăm, să îi dăm apă și să îl readucem în parametrii normali. În cele din urmă, după ce lumea s-a revoltat, abia atunci i-a fost adus un pat mobil pe care a fost urcat, cu dificultate, tot cu ajutorul unor pacienți de pe holurile spitalului.
Ca să rezum, timpul de așteptare a fost imens, de câteva ore, până să-mi fac toate investigațiile, condițiile de așteptare au fost improprii, iar cazurile grave aveau de așteptat la fel de mult. Imaginea cu omul acela care a căzut, brusc, din picioare, și cu pacienții care s-au zbătut să îl ajute să-și revină îmi va rămâne mereu în cap.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment