“Te scot la un vot?” Generația VOT

0 Comment
64 Views

Ei sunt tinerii din ziua de azi – dedicați, ambițioși, curajoși, responsabili și gata de acțiune. Ei sunt cei care s-au săturat de nu ies la vot pentru că nu am cu cine vota sau de lasă că merge și așa. Ei sunt cei care știu că pot face orice și care, culmea, o și fac.

O pagina cu o evoluție foarte mare într-un timp scurt, cu peste 1200 de urmăritori, Generația VOT i-a pregătit politicii o schimbare de look. Tinerii Generației VOT vor să discute ca între prieteni despre a vota și despre lumea politică – simplu, fără complicații și plin de haz, de creativitate și de culori. Ei vor să meargă împreună la vot, cât mai mulți, pentru ca vocea să le fie auzită.

Generația VOT își dorește conștientizarea unei probleme stringente – absenteismul la urnele de votare în rândul tinerilor, în special a celor între 18 și 24 de ani.

Ce a făcut Generația VOT până acum?

Până în prezent, Generația VOT a demarat fel de fel de campanii, de la postări amuzante, la citate celebre și până la a lansa primele stickere și GIF-uri de pe Instagram pe tematica votului în limba Română. Lucrări de tot felul continuă să fie trimise către echipa Generația VOT, constituind design-urile care vor înfrumuseța mii de Instagram Story-uri ale tinerilor din România în întâmpinarea alegerilor.

Generația VOT a ieșit și din mediul online în stradă. Prieteni din diferite colțuri ale țării (București, Brașov, Constanța, Timișoara, Bran, Bușteni, Câmpina) au ieșit cu pancarte în grupuri mici și ținând cont de măsurile de siguranța. Ei au preluat expresiile consacrate ale Generației VOT precum te scot la un vot? sau dragoste la prima votare pentru a le arăta tinerilor de pretutindeni că pe 27 septembrie este nevoie de o mobilizare generală.

Ce își propune Generația VOT să facă?

În perioada următoare, Generația VOT își propune să scoată tinerii la vot pentru alegerile locale din 27 septembrie. Își propune să impacteze cât mai mulți tineri și să-i facă să înțeleagă cât de importantă este prezența la VOT. Impactul echipei nu ar însemna nimic fără susținerea organizațiilor de elevi și de studenți din țară, ori fără suportul altor organizații și proiecte care au ales să se alăture mișcării online și offline.

Nu se vor opri aici. Vor continua cu și mai mare putere pentru alegerile Parlamentare (pentru care deja au început să scrie motto-uri noi) și speră să reușească să facă spiritul civic să fie cool (și doar în vreme de votare). Generația VOT vrea să poată spune peste 10 ani că toate eforturile au contat.

“Ne-am plâns destul, este momentul să acționăm.”

Putem să aducem multe schimbări, oricât ne-ar spune lumea că suntem de mici. Trebuie să începem de undeva. Alegerile locale sunt o oportunitate pentru a ne face vocile auzite. Haideți să le transformăm într-un megafon al Generației VOT!

Salutăm și încurajăm un asemenea demers!

Poză preluată de pe pagina personală de socializare a lui Cristi Drăgan
Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.

Campania pentru alegerile locale 2020, un test pentru partide în vreme de pandemie

În mai puțin de 2 săptămâni ne vom alege reprezentanții...

Triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii este ineficient în cazul elevilor

Măsurarea temperaturii este ineficientă în cazul triajului elevilor când vin...