TAROM anunță concedieri în masă, un procent însemnat dintre angajați urmează să rămână fară un loc de munca

0 Comment
31 Views

În condițiile reducerii numărului de zboruri și de călători, TAROM anunță masuri foarte dure, printre care se numără și disponibilizarea unui procent de 30% dintre angajați. Pandemia a adus pentru compania TAROM pierderi de peste 300 de milioane de lei, iar viitorul nu suna deloc bine având în vedere evoluția crizei sanitare din întreagă lume. Pandemia de coronavirus a dus la diminuarea la jumătate a numărului de curse și se estimează că TAROM a pierdut din aceasta cauza peste un milion de clienți.

Masurile de restructurare au început încă de la finalul lunii august când compania anunța că timp de 30 de zile le va da angajaților posibilitatea de a pleca de buna voie, iar celor care vor părăsi compania în acest mod li se va oferi între 4 și 7 salarii compensatorii. Până acum, aproximativ 150 de persoane ar fi accesat această facilitate. În același timp se estimează că până la finalul anului compania aeriană ar urma să ajungă la 1.233 de salariați, în prezent fiind angajate peste 1.800 de personae.

TAROM dorea de mai mulți ani să recurgă la o astfel de măsură pentru a revitaliza punctele slabe ale companiei, iar pandemia se pare că a oferit momentul oportun pentru realizarea acestei strategii. O alta măsură era achiziția unei flote de avioane performante cu un consum mai redus, însă din cauza crizei, acest punct va fi din ce în ce mai greu de realizat.

Restructurările companiei de stat TAROM vizează persoanele din administrație, însă exista posibilitatea că acestea să se îndrepte și către personalul navigant, piloți și stewardese, având în vedere incertitudinea care planează din cauza evoluției pandemiei.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment