Studenții și elevii pot lua bilete de tren online! Declarația Prim-Vicepreședintelui USR, Cosmin Petcu

0 Comment
99 Views

În data de 10 Septembrie 2020 a fost finalizat demersul inițiat de Uniunea Studenților din România pentru achiziționarea online a biletelor de circulație feroviară pentru studenți și elevi de la 1 Octombrie!

Editorii platformei FacemSpitale.ro au discutat cu un reprezentant al studenților în acest proces, Cosmin Petcu, Prim Vicepreședinte al Uniunii Studenților din România și Președinte al Asociației Studenților Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Craiova.

Declarația lui Cosmin: “Am luat parte la întâlnirea de la sediul CFR împreună cu Președinte al Uniunii Studenților din România (USR), Alexandru Vasile, Robert Stredie, Președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Horia Onița, Președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).”

Pot spune că finalitatea acestui demers este o dorință a tuturor studenților din 2017 de când aceștia beneficiază de gratuitate la transportul feroviar.

“Sunt în conducerea federației de aproape 2 ani de zile, iar în afară de poziții publice și discuții cu decidenții fără finalitate pe această temă, alte tentative nu am mai văzut din partea nimănui. Totul a început acum o lună când eu și Președintele federației pe care o reprezint eram în Gara de Nord la casa de bilete Astra Trans Carpatic, operator privat. Am constatat că ne putem înscrie într-o bază de date unde putem beneficia de un serviciu optim pentru procurarea biletelor online pe care imediat l-am asociat cu normalitatea”, susține Cosmin.

“Fiind și contextul pandemiei Covid-19 unde se încearcă pe cât posibil să se evite aglomerările în orice spațiu, am considerat că este un moment prielnic să trimitem o solicitare scrisă către CFR călători cu această justificare. Ulterior am discutat câteva detalii cu un reprezentant CFR apoi am fost invitați la o ședință de lucru, alături de colegii noștri menționați mai sus, cu reprezentanții din conducerea CFR și ai Ministerului Transporturilor.”

Am semnat în aceeași zi și un protocol de colaborare prin care CFR își asumă implementarea unui sistem electronic de procurare a biletelor de circulație feroviară pentru studenți și elevi.

Detaliile tehnice urmează a fi anunțate de către CFR călători în cel mai scurt timp. Nu putem să spunem decât că suntem încantați de receptivitatea de care au dat dovadă reprezentanții CFR Călători și de faptul că toate discuțiile pe care le-am avut cu aceștia au fost orientate spre soluție,” a mai declarat Prim Vicepreședintele Uniunii Studenților din România pentru FacemSpitale.ro.

Acesta este un pas foarte important spre normalitate inițiat și finalizat de Uniunea Studenților din România (USR). Ne bucurăm că acest demers va deveni realitate de la 1 Octombrie 2020, dar și pentru că am contribuit la circulația feroviară în condiții siguranță a studenților și elevilor în această perioadă de pandemie.”

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Peste 3000 de unități de învățământ în scenariul roșu

Potrivit ultimului comunicat de presa al Ministerului Educatiei, publicat astazi,...

Dacian Cioloș cere demisia Ministrului Educației Monica Anisie

Dacian Cioloș lansează un atac dur fără precedent la adresa...

Leave your comment