Statele membre ale Uniunii Europene au decis redeschiderea frontierelor interne până la 30 iunie

0 Comment
127 Views

Statele membre ale Uniunii Europene au decis redeschiderea completă și coordonată a tuturor frontierelor interne până la data de 30 iunie. Restricțiile rămase vor fi justificate, nediscriminatorii și proporționale, conform comunicatului emis.

Miniștrii Afacerilor Interne au discutat pe 5 iunie 2020 despre răspunsul european la nivel național al pandemiei cu COVID-19 în domeniul controalelor la frontierele interne și libera circulație a persoanelor.

Davor Bozinovic, viceprim-ministrul și ministrul intern al Croației a declarat: „Statele membre și instituțiile UE au colaborat strâns pentru a limita răspândirea virusului. Acum că situația se îmbunătățește, coordonarea continuă să fie esențială. Trebuie să ne asigurăm că ridicarea controalelor se face cu proporționalitate și evitând orice discriminare bazată pe naționalitate. Doar lucrând împreună putem oferi cetățenilor certitudinea de care au nevoie pentru a-și relua viața”

Majoritatea statelor membre UE plănuiesc să ridice controalele de la frontierele interne și restricțiile de călătorie până la 15 iunie, urmând ca și restul statelor rămase complet sub restricții să urmeze același model.

De asemenea, miniștrii au stabilit și termenul limită pentru până când ar trebui să se mențină restricțiile de călătorie în Uniunea Europeană cu privire la intrarea resortisanților din țări terțe. Aceștia au discutat și despre măsurile de protecție care ar trebui să rămână în vigoare după ridicarea restricțiilor.

Deși se vor reduce restricțiile, autoritățile le recomandă cetățenilor să evite în continuare călătoriile, aglomerațiile și să respecte măsurile de protecție.

Ioana Nicolae
Article by Ioana Nicolae

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul UNIBUC, specializarea Publicitate.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment