Starea de alertă continuă, CSU a decis condițiile pentru participarea la vot. Vezi măsurile aprobate

0 Comment
49 Views

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, iar Guvernul a adoptat hotărârea.

Măsurile discutate au ținut de campania electorală și ziua votului, dar s-a decis să fie permise și mitingurile electorale și protestele, cu participarea a cel mult 100 de persoane.

Sursa foto: ZF

La secție, cetățenii vor trebui să poarte mască, să păstreze distanța, să își dezinfecteze mâinile atât la intrare, cât și la ieșire, și să își scaneze singuri buletinele, pentru a intra cât mai puțin în contact cu obiecte atinse și de alte persoane.

Cei care nu au masca ar putea să poată primi la secție una, însă Raed Arafat a insistat că fără mască nu se va accepta în cadrul secției de votare.

Alegătorii își vor da însă o dată masca jos, pentru a fi siguri că ei sunt cei de pe buletin și, astfel, să fie exclus votul multiplu.

Întrebat ce se întâmplă în cazul celor care refuză să poarte mască, șeful DSU a spus că aceștia vor putea fi împiedicați să voteze. Amintim că mai mulți specialiști au avertizat că votul este un drept constituțional și că nu poate fi limitat pentru refuzul de a purta mască.

Cât privește urna mobilă, s-a decis ca aceasta să meargă întâi la cei fără COVID, iar cei care numără aceste voturi să fie echipați special.

Maricica Ciubara
Article by maryfurtuna

Jurnalist și coordonator de proiecte. Am prezentat emisiuni și programe matinale și de știri. Am scris despre politică, istorie și social. Pasionată de analiza și investigarea de informații.


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment