Stare de alertă. Ce declarație folosim pentru a ieși din localitate

0 Comment
125 Views

Starea de urgență s-a încheiat pe 15 mai, dar românii trebuie în continuare să folosească o declarație pe propria răspundere pentru a ieși din localitate. Așa prevăd regulile instituite prin starea de alertă. Dacă doriți să plecați din localitate pentru o obligație de serviciu, sau dacă doriți să dați o fugă în weekend la munte sau la mare, trebuie să completați declarația după modelul celei de mai jos:

În declarația pe propria răspundere sunt specificate câteva motive speciale care pot fi menționate în declarație pentru a ieși din localitatea de domiciliu. Printre ele se numără: deplasarea în interes profesional, voluntariat, în scop umanitar, deplasare pentru activități agricole, deplasare pentru tratament/îngrijirea unei rude, asistența persoanelor vârstnice, decesul unui membru în familie, deplasare pentru comercializare de produse agroalimentare de catre producători agricoli.

În același timp, trebuie menționat faptul că deplasarea persoanelor în afara locuinței și a gospodariei, în interiorul localității se face cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției fără utilizarea declarației: purtați masca în spațiile publice.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment