Spitalul CFR din Cluj-Napoca suferă drama Spitalului din Piatra-Neamț. De această dată pompierii au intervenit la timp pentru stingerea incendiului

0 Comment
56 Views

În această dimineață, clujenii au trecut prin momente de panică când într-o baie din secția interne a Spitalului CFR a izbucnit un incendiu, trei pacienți fiind evacuați la timp; din fericire nimeni nu a fost rănit.

La ora 6:43 în această dimineață, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic de urgență 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.”, a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea. Pompierii au intervenit cu ajutorul detașamentului I, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă a celor de la SMURD.

Incendiul a izbucnit când în toaleta secției de boli interne de la etajul 1 al spitalului când a luat foc un corp de iluminat alcătuit din tuburi fluorescente.

La ora 06:49, în decurs de numai un minut de la ajungerea pompierilor la locul evenimentului, au reușit să localizeze zona izbucnirii incendiului.

Trei pacienți au fost evacuați, alții au fost relocați altor secții, acțiunea fiind desfășurată după ce tot etajul 1 al corpului Interne a fost acaparat de fum.

La iveală au ieșit informații că în acel moment pe secție erau nu mai puțin de 11 pacienți, nimeni nefiind rănit.

În 2019, Spitalul CFR din Cluj-Napoca a fost amendat deoarece nu au solicitat autorizație de securitate pentru incendii.

Potrivit Mediafax, datorită nesolicitării și neobținerii autorizației pentru incendii care erau reprezentate prin două avize, constatatorii au sancționat contravențional Spitalul CFR cu suma de 50.000 lei.

La data de 21.11.2019, cei de la ISU Cluj au executat un control la Spitalul CFR din Cluj-Napoca ei constatând faptul că deși în 2009 au fost emise două avize pentru securitate la incendiu (aviz pentru modernizarea secției ORL și Oftalmologie – extindere în regim D+P+M), iar în 2015 fiind obținut al doilea aviz pentru modernizare bloc operator și secția ATI (secția Chirurgie); însă Instituția nu a solicitat și nici obținut cele două avize aferente securității la incendiu.

În urma controlului la nivelul Spitalului CFR, s-a întocmit un plan personalizat de măsuri ce cuprindea și dobândirea avizului necesar autorizației de securitate la incendiu.

În acest sens, nicio solicitare nu a fost depusă la ISU Cluj, până în momentul de față.

Sursa: Digi24.ro

A.T.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Fostul prim-ministru, Dacian Cioloș, este revoltat după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț

Dacian Cioloș transmite condoleanțe familiilor celor 10 persoane aflate la...

Incendiul de la Piatra Neamț, un dezastru anunțat

Au trecut 10 ani de la incendiul care a mistuit...

Leave your comment