Spania vede zilnic cazuri record de coronavirus

0 Comment
78 Views

Problematica gestionării crizei provocate de pandemia de COVID-19 reprezintă o provocare enormă pentru câteva sectoare din capitala țării, Madrid, unde peste 13% din locuitori au fost confirmați infectați cu coronavirus.

Administratorii capitalei spaniole au declarat încă de vineri, 18 septembrie cum că au prezis că vor stabili noi restricții pentru locuitorii orașului pentru stoparea răspândirii COVID-19. Asta din cauză că Spania a fost surprinsă în mod traumatizant de noile cazuri de infectați cu coronavirus, ce au crescut de la zi la zi.

Ministerul Sănătății din Spania a informat că au fost înregistrate alte 14.389 de noi cazuri de infectați cu noul coronavirus, un număr record, ce a depășit cu mai mult de 2 mii de cazuri față de numărul precedent. Mai mult de o treime din respectivele cazuri au fost confirmate în capitala țării.

Reprezentanții administrației din Madrid, anunță că se vor închide toate parcurile publice, precum și restaurantele, pub-urile și alte locații unde există un anumit risc ridicat de infectare. De asemenea, participarea la concerte se va reduce cu 50%, iar adunările publice ale cetățenilor nu au voie să depășească cel mult șase indivizi, numărul fiind scăzut față de limita anterioară de zece indivizi.

Conducerea țării a luat încă de luni, 14 septembrie, o decizie în acest sens din cauză că numărul de decedați din pricina COVID-19, a crescut până la 658 de persoane, ridicând numărul total al deceselor la 30.405 de persoane în toată țara.

Între timp, locurile în spitalele din Spania, au fost ocupate numai de către pacienții bolnavi de SARS-CoV-2, ce de altfel depășesc cu peste 1.400 de paturi față de dotarea instituțiilor medicale.

Sursa: Anadolu Agency

https://www.aa.com.tr/en/europe/spain-sees-record-daily-coronavirus-cases/1978327
Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Statele Europene impun noi măsuri dure în urma creșterii numărului de cazuri

Organizația Mondiala a Sănătății atrage atenția asupra situației epidemiologice de...

Leave your comment