Sfârșitul pandemiei? Un nou medicament ar putea opri răspândirea virusului în 24 de ore

0 Comment
83 Views

Un studiu recent dă speranțe mari umanității: un medicament antiviral abia inventat ar putea opri complet răspândirea coronavirusului. Studiul Institutului de Științe Biomedicale al Universității de Stat din Georgia a fost publicat în revista Nature Microbiology și arată că medicamentul antiviral MK-4482/EIDD-2801 – Monulparivir – ar putea stopa răspândirea coronavirusului în doar 24 de ore.

 „Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care blochează imediat transmiterea COVID-19, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, au publicat cercetătorii în revista Nature Microbiology.

Medicamentul administrat oral fusese creat pentru a trata gripa și pentru a împiedica răspândirea virusului gripal. Apoi a fost îmbunătățit la Universitatea Emory din Atlanta.

Primele teste au fost efectuate pe dihori, iar experimentul a demonstrat că grupuri de dihori infectați tratați cu noul medicament puși lângă dihori sănătoși nu au infectat pe cei din urmă cu COVID-19.  Dacă rezultatele cercetării vor fi confirmate și la oameni, pacienții testați pozitiv cu COVID-19 tratați cu Monulparivir ar putea să devină non-infecțioși după 24 de ore de la începerea tratamentului.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment