Secție de chirurgie închisă pentru urgențe. Un nou focar Covid-19

0 Comment
146 Views

15 angajați infectați la Spitalul de Urgență Floreasca. După apariția unui focar de coronavirus, Secţia de Chirurgie II a spitalului a fost închisă.

Spitalul are încă două secții chirurgicale, astfel activitatea de urgență nu a fost afectată, celelalte două secții preluând urgențele chirurgicale.

“Au fost testate 15 persoane pozitiv, dintre care un medic rezident, un brancardier şi restul asistente şi infirmiere. Secţia şi-a închis activitatea doar pentru urgenţe, pentru că a fost testat întreg personalul. Persoanele care au ieşit negative îşi continuă activitatea”, a spus Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al spitalului.

„Ca pacienţi, în momentul de faţă, mai sunt cinci pacienţi care sunt negativi şi care necesită supraveghere şi sunt îngrijiţi mai departe, iar activitatea de urgenţă, adică de gardă, a fost preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale spitalului. Din punctul de vedere a tot ceea ce înseamnă urgenţă, activitatea spitalului nu a fost afectată. Joi se va face o retestare a personalului care a ieşit negativ şi, dacă va ieşi negativ, pe măsură ce vor ieşi rezultatele, pentru că rezultatele vin cam în 24 de ore, noi sperăm ca sâmbătă să reîncepem activitatea şi pentru gardă (la Secţia de Chirurgie II)”, a susținut medicul Bogdan Opriţa.

Tot în același spital, o altă secție a fost închisă întrucât “cinci persoane – asistente şi infirmiere – au fost diagnosticate pozitiv pentru COVID-19”. Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că secția de gastroenterologie a fost redeschisă de curând. În urma infectării celor cinci persoane s-a decis tesatarea întregului personal.

„În timpul acesta, laboratorul de endoscopie, care asigura toate manevrele, a funcţionat, iar dacă au fost urgenţe, ele au fost rezolvate şi internate pe Secţia de boli interne sau în Chirurgie”, a explicat Oprița.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment