Se respectă sau nu regulile la vot?

0 Comment
102 Views

Încă de dimineață, de când s-au deschis secțiile de votare, în anumite zone din țară s-au format grămezi de oameni dorind să-și exercite dreptul la vot.

De la ora 07:00 au început primele sesizări de la observatori: mai greu cu purtatul măștii, aglomerația în secție e posibilă având în vedere că sunt deja mulți oameni în comisie și sălile sunt mici. Prin împrejurimile Bucureștiului se pare că e un flux mare de oameni.

În Tunari coada la secție era formată înaintea orei deschiderii urnelor. “7:50: În continuare aglomerație mare în Tunari. Peste 100 persoane la coadă” conform observatorilor de la Funcky Citizens.

Imagine preluată de pe Live text: observare alegeri locale 2020

Anul ăsta punem la liber (aproape) tot. Pe https://obs.funky.ong/app am întocmit o hartă cu secțiile de vot care…

Opublikowany przez Elenę Calistru Niedziela, 27 września 2020

Sunt mai mulți observatori care atrag atenția asupra neregulior din secții. Susțin că nu se păstrează distanța dintre oameni, nu s-a verificat temperatura sau că membrii comisiei nu le cer votanților să își dea măștile jos, normă obligatorie pentru a proba veridicitatea actelor de identitate.

Vă încurajăm să mergeți la vot astăzi respectând regulile și fiind responsabili pentru bine vostru și al apropiaților.

Sursă informații: https://obs.funky.ong/live-text-observare-alegeri-locale-2020/fbclid=IwAR0w2Y9yrB1zrN0ctp3hDsgRi3USalnThQvJczhVBpFAjOJSpyg_WgiZ4bc

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Vlad Voiculescu: Nu cred în soluția pentru sănătate oferită de PNL și PSD

Alianța USR PLUS a susținut astăzi o conferință de presă...

R.Moldova: Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și devine prima femeie președinte din istoria țării.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidențiale din...

Leave your comment