Se redeschid piețele! De la sfârșitul săptămânii, comercianții își vor relua activitatea

0 Comment
114 Views

În urma unui interviu acordat, șeful statului a declarat că în ultima perioadă numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ, chiar dacă numărul testelor efectuate a fost substanțial mai mic în minivacanța de 1 Decembrie.

Scăderea cazurilor a putut fi constatată în mai toate țările Europei, Președintele explicând că „nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere”, în timp ce se afla la inaugurarea unui tronson din Autostrada Moldova.

Trec foarte scurt și la tema pandemiei”, a continuat Klaus Iohannis, în timp ce explica că în ultimele săptămâni s-a constat faptul că numărul infectărilor a scăzut. Deși în perioada sărbătorilor s-au efectuat mai puține testări, se poate observa că numărul cazurilor a scăzut substanțial.

Toate țările europene prezintă această scădere; nu numai în România s-au luat măsuri juste, toate statele recurgând la aceste interdicții, astfel nu este de mirare că ceea ce se întâmplă în Europa nu este decât o ușurare.

În urma unor discuții purtate de Președintele Klaus Iohannis cu anumiți experți și specialiști s-a luat hotărârea ca înspre sfârșitul acestei săptămâni toți comercianții și producătorii să se întoarcă în piețe, vânzând românilor provizii pentru sărbătorile de iarnă.

La începutul lunii noiembrie, premierul Ludovic Orban a închis toate piețele agroalimentare care funcționau în spații închise pe motiv că „acestea reprezintă focare de infecție din cauza nerespectării măsurilor”. Decizia șefului de stat vine ca o gură de aer pentru toți buticarii care își vor relua activitatea începând cu 4 – 5 decembrie.

Sursa: biziday.ro

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Miturile și teoriile conspirației legate de vaccinul Covid-19 au fost demascate

În această săptămână, Marea Britanie a intrat în istorie ca...

Leave your comment