SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Marea Britanie intră în carantină

0 Comment
330 Views

Boris Johnson a anunțat sâmbătă seară că Marea Britanie intră în carantină începând cu dată de 5 noiembrie. Regatul Unit se confruntă cu o nouă explozie de cazuri, iar astăzi a înregistrat peste 21.000 de cazuri noi de coronavirus, depășind pragul de un milion de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei.

sursa foto: pixabay.com

DECLARAȚIILE LUI BORIS JOHNSON

“E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu există alternativă”, a motivat premierul decizia de a impune un nou lockdown.

Acesta a precizat că perioada de carantină va dura o luna, doar că spre deosebire de cea din primăvară, acum școlile vor rămâne deschise. Pentru a îi liniști pe cetățeni acesta le-a spus și că magazinele care vând mărfuri de strictă necesitate nu se vor închide, așadar nu este necesar să își facă stocuri.

El a spus că motivele pentru care oamenii vor putea să iasă din casă sunt următoarele: să meargă la școală, la muncă (în cazul în care nu pot lucra de acasă), să facă exerciții fizice, să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Regatul Unit al Marii Britanii a aprobat folosirea vaccinului Oxford- AstraZeneca

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de oamenii de știință de la...

Leave your comment