Se anunță restricții COVID mai aspre pentru o treime din scoțieni

0 Comment
151 Views

Prima ministră a Scoției, Nicola Sturgeon a declarat că au fost impuse noi restricții Covid-19 în provincia Lanarkshire, tocmai din cauza creșterii exagerate a numărului de cazuri de coronavirus în comitat.

Lanarkshire, cunoscut și ca Lanark County, se află exact la sud-est de Glasgow, care este și cel mai mare oraș al Scoției. Ca urmare a restricțiilor peste 660.000 de mii de persoane vor fi afectate direct, și alte 1,6 milioane de cetățeni scoțieni vor fi afectați indirect, ceea ce rezultă aproximativ o treime din populația Scoției, ce vor trăi din acest moment sub unele restricții sporite asupra gospodăriilor. Restricții, care de altfel, vor intra în vigoare în această noapte, la ora 00:00 pe fusul orar al britanicilor și vor fi revizuite în maxim șapte zile, de la data intrării în vigoare.

Ca urmare a restricțiilor, populația care trăiește în momentul actual în Nordul și în Sudul provinciei Lanarkshire nu va mai putea părăsi propria gospodărie spre a vizita alte gospodării. Precum și că nu vor mai putea găzdui, sau invita în spațiul propriei gospodării alte persoane decât cele ce locuiesc în mod egal în gospodăria respectivă. Alte restricții vor fi impuse și în zonele și orașele imediat apropriate ale provinciei, precum în Glasgow, dar și în Dunbartonshire de Est și de Vest, precum și în Renfrewshire de Est.

De asemenea, prim ministra Sturgeon a menționat că se vor face anumite cercetări cu privire la alte zone din țară în care se vor reinstaura o serie de restricții spre a nu contamina și alte orașe sau provincii care nu au probleme severe cu răspândirea cazurilor de Covid-19. Iar, secretarul sănătății, Jeane Freeman a declarat că va lăsa sistemul de sănătate din Scoția (NHS) în stare de alertă până pe 2021, la sfârșitul lunii martie.

Dna Sturgeon a declarat:

„Este în mod clar regretabil faptul că aceste restricții trebuie extinse la persoanele care locuiesc în Lanarkshire. Înțeleg că acest lucru nu va fi o veste binevenită pentru persoanele care trăiesc în aceste zone, mai ales înainte de weekend, dar trebuie să acționăm acum pentru a proteja oamenii și pentru a obține mai mult control asupra virusului.

„Echipele locale de sănătate publică au analizat cazurile identificate și, prin restricționarea întâlnirilor interioare, ajutăm la protejarea celor care sunt cei mai expuși riscului față de Covid-19 – deoarece este mai probabil să se întâlnească cu alții într-un cadru gospodăriei decât într-un cadru public.

„Aș ruga pe toți oamenii din zonele afectate să fie foarte vigilenți, să urmeze toate sfaturile autorităților și să izoleze și să rezerve un test dacă au simptome.”

Sursa: Scotsman.com; https://www.scotsman.com/health/coronavirus/stricter-lockdown-third-scots-come-force-2969493

Laurențiu-Georgian Buboacă

Sunt student la master, specialitatea "Jurnalism Politic" în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității din București, licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice, UB.


Statele Europene impun noi măsuri dure în urma creșterii numărului de cazuri

Organizația Mondiala a Sănătății atrage atenția asupra situației epidemiologice de...

Leave your comment