Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu

0 Comment
91 Views

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat astăzi că instituțiile de învățământ din București se pregătesc pentru ce este mai rău. Școlile se pregătesc pentru scenariul roșu având în vedere că incidența cazurilor a ajuns la 2,82 în capitală și se află într-o creștere continuă de câteva zile.

În acest sens, Ministrul Educației a precizat că toți elevii din București vor avea tablete, astfel încât scoala online să decurgă eficient și să se evite dificultățile din primăvara acestui an când mulți tineri au fost privați de dreptul lor la educație.

Monica Anisie a declarat că ”La nivelul municipiului București, într-adevăr, ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire, să ne pregătim de scenariul roșu. La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar în același timp au participat și inspectorii din fiecare sector al municipiului București.”

În același timp, Ministrul Educației a purtat o discuție cu inspectorii școlari pentru a se informa cu privire la situația echipamentelor tehnice care ar fi trebuit să fie distribuite către toate unitățile de învățământ din București până la această dată. Aceasta a dat asigurări că tabletele vor fi distribuite în timp util astfel încât școlile să aibă aceste echipamente în eventualitatea unui scenariu de criza.

Până acum, 43 de scoli au cerut trecerea la scenariul roșu, în timp ce 28 de unități de învățământ sunt deja închise.

Bucurestiul este aproape de pragul critic de 3 infectări la o mie de locuitori, după ce doar astăzi au fost raportate 777 de noi imbonlăviri în municipiul București, in timp ce la nivel național au fost raportate 4013 de cazuri noi din 29.646 de teste efectuate

 La nivel național sunt 930 de unități de învățământ in scenariul rosu care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dragos Matei
Article by Dragos Matei

Absolvent de Stiinte Politice la Universitatea din București, masterand al Facutății de Sociologie și Asistență Socială - UB, specializarea Studii de Securitate.


Anul 2020 în istorie: Un an de AUR. Ascensiunea în Parlament a radicalilor

Dincolo de evenimentele care s-au petrecut în zona medicală care...

Gramatica propusă de Ministerul Educației ca materie obligatorie de liceu. Ce spun profesorii și studenții

Principala cauză a agramatismului tinerilor din zilele noastre este reprezentată...

Leave your comment