Regatul Unit al Marii Britanii a aprobat folosirea vaccinului Oxford- AstraZeneca

0 Comment
43 Views

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford a fost validat pentru utilizare în Marea Britanie, un stat proaspăt ieșit complet din Uniunea Europeană. De fapt, vaccinul Oxford-AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin cu care se imunizează cetățenii statelor occidentale, după cel produs de Pfizer/BioNTech (aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și folosit în statele UE, inclusiv România) și vaccinul celor de la Moderna utilizat deja în Statele Unite ale Americii.

Vaccinul celor de la Oxford-AstraZeneca prezintă un avantaj de piață: este mai ieftin și mai ușor de produs. Spre deosebire de vaccinul Pfizer, vaccinul Oxford nu trebuie depozitat la -70 de grade și poate fi mai ușor transportat.

Între timp, Marea britanie și Uniunea Europeană au ajuns de Crăciun la un acord comercial post-Brexit, după negocieri care au durat mai multe luni. În acest mod a fost evitat un “Brexit dur”, mai ales că un No-Deal-Brexit ar fi generat o serie de consecințe economice nefaste de la 1 ianuarie 2021.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Leave your comment