Record de cazuri zilnice – 2.158 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore. Alexandru Rafila: “Avem transmitere comunitară intensă”

0 Comment
58 Views

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri (30 septembrie) 2.158 de noi infecții Covid-19, după ce ieri erau raportate 1.470. În același interval au fost raportate 33 de decese centralizate în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri urcă la 127.572, dintre care 4.825 și-au pierdut viața. 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 674 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Informarea venită din partea Grupului de Comunicare Strategică a fost prezentată imediat după declarația lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, in care acesta anticipa posibilitatea creșterii numărului de cazuri în această săptămână până la 2.000 de cazuri zilnice.

Potrivit lui Rafila „Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe din țările din UE în vară au avut mai puține îmbolnăviri și acolo discutăm de al doilea val. Și noi suntem în această situație, cu deosebirea că noi am avut destul de multe cazuri și în vară, cu o creșterea liniară de la 1 iunie.”

“Eu sunt îngrijorat de raportarea cazurilor de duminică, când a fost record pentru o zi de duminică și 20% din teste pozitivate. Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu e exclus ca în această săptămână să înregistrăm 2000 de cazuri” a declarat reprezentantul României la OMS pentru Digi24.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI.

Potrivit Digi24, spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Se caută soluții pentru lipsa spațiilor din spitale.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment