Raport: București – cel mai bun oraș din lume pentru munca de acasă

0 Comment
464 Views

București este clasat ca cel mai bun oraș din lume pentru munca de acasă sau remote, într-un raport Remote Working Index realizat de Broadband Deals.

Site-ul www.romania-insider.com arată că raportul este realizat pentru un număr de 50 de orașe populare din lume și ierarhizate în funcție de următorii factori: media de viteză a Internetului, disponibilitatea livrării de mâncare la domiciliu, cantitatea de locuri de joburi remote, prețul unui laptop și suma medie de trai.

În clasamentul Remote Working Index capitala României, București, este cel mai ofertant oraș privind locurile de muncă de acasă dintre cele 50 de mari orașe din lume. Bucureștenii au ocazia să comande online dintr-o gamă largă de mâncare, de la meniuri principale până la fast food și deserturi.

Conform acestui raport, București s-a clasat pe locul 1 printre cele mai bune orașe pentru job-urile remote. 4,33% dintre joburile din capitalul românesc oferă angajaților oportunitatea unui loc de muncă de acasă, având cel mai mare procent dintre toate orașele listate în raport. De altfel, facultățile și liceele își derulează aici cursurile online. Orașul a fost poziționat pe locul 4 datorită calității și vitezei de Internet, 52Mbps, și pe locul 7 conform sumei medii de trai – £421 pe lună.

Deși ocupă cea mai bună poziție, nu totul este atât de ideal și ieftin pe cât sună. De exemplu, achiziția unui Macbook este destul de costisitoare pentru un român, acesta având un preț în medie de £1,444.07.

București a devansat orașe importante din lume: Pe locul doi în clasament se află orașul Houston din Texas, urmat de Las Vegas, Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago și Varșovia.

La polul opus, se află Roma care s-a clasat pe ultimul loc privind munca de acasă. Orașul a ocupat locul 2 în rândul orașelor cu cel mai mare preț pentru un laptop, care costă în medie £1,596.89, și pe locul 4 în rândul orașelor cu cea mai scăzută viteză de Internet – 16 Mbps.

Raportul Remote Working Index poate fi accesat de aici: https://broadbanddeals.co.uk/remote-working/

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat astăzi că instituțiile de...

Leave your comment