Raed Arafat, noi precizări cu privire la carantină, izolare și internare pentru bolnavii și suspecții COVID-19

0 Comment
82 Views

În contextul în care autoritățile s-au confruntat cu dificultăți majore în urma deciziei Curții Constituționale privind carantina, izolarea sau internarea persoanelor suspecte de COVID-19 sau chiar infectate cu virusul SARS-CoV-2, Guvernul a fost fost nevoit să elaboreze o nouă lege pentru a se pune în acord cu decizia CCR.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat pe scurt care sunt elementele care constituie legea:

“Carantina, de acum încolo, se va referi la persoane sănătoase, care au fost expuse și pot fi în stare de incubare.

Izolare constă în separarea fizică a persoanelor bolnave, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicarea de tratamente. Aici se vorbește de internare, izolarea poate avea loc și la domiciliu dacă capacitatea de internarea e depășită.

Carantinarea persoanelor care vin din alte țări se face de Ministerul Sănătății, prin stabilirea procedurilor. Prefecturile pot dispune, prin DSP-uri, carantinarea unor zone însă nu se face fără factorul medical”

Dragos Bistriceanu

Realizator de emisiuni TV, absolvent de Științe politice, în ultimii ani numele meu a fost asociat diverselor proiecte civice. De la inițiative legislative până la campanii de informare sau stimulare a participării tinerilor la viața politică.


Regatul Unit al Marii Britanii a aprobat folosirea vaccinului Oxford- AstraZeneca

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de oamenii de știință de la...

Prima persoană vaccinată în România. Începe campania națională de vaccinare

Prima persoană de pe teritoriul țării care s-a vaccinat împotriva...

Leave your comment