Proteste, îmbrânceli și nerespectarea măsurilor de sigurață la Iași

0 Comment
104 Views

Conform presei locale de la Iași, zeci de oameni au protestat în fața Catedralei. Circa 50 de persoane din rândul celor care protestau invocând teorii ale conspiraţiei, au fost evacuate în curtea Catedralei Mitropolitane de o echipă de jandarmi şi preoţi, invocându-se riscuri sanitare.

Protestatarii s-au certat cu jandarmii până când au fost lăsaţi să se aşeze la rând. “Majoritatea nu sunt din Iaşi, aproape niciunul nu poartă mască, au steaguri, icoane, iar o parte dintre ei, haine preoteşti. Merg în grup compact, nu respectă nici distanţarea fizică nici vreo normă de protecţie sanitară.” relatează Ziarul de Iași.

Pentru a detensiona situația, jandarmii au permis anumitor grupuri mici de oameni să intre fară ca aceștia să fie locuitorii Iașiului, așa cum era anunțat în urma deciziei Consiliului Județean.

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Leave your comment