Protest la spitalul CF Witting: “decizia poate transforma spitalul într-un focar de contaminare”

0 Comment
124 Views

Autorităţile au declarat Spitalul CF Witting din București ca suport Covid, dar unitatea nu dispune de medici infecționiști sau de secții ATI conform declarațiilor medicilor din spital.

Medicul chirurg Alexandru Gâdea a subliniat în cadrul unei declarații că unitatea medicală nu are medici infecționioști și nu există nici secție de terapie intensivă, deși autoritățile au desemnat spitalul drept suport Covid.

Alexandru Gâdea: „De 3 săptămâni spitalul este situat pe lista spitalelor suport COVID, îngrijește pacienți, avem o capacitate zilnică de 40 de pacienți pe zi, pe măsură ce unii pleacă alții vin dar noi practic nu îndeplinim nicio regulă confomă pentru a funcționa drept spital COVID. Nu avem infecționist, nu avem epidemiolog, nu avem secții nu avem ATI. Nu avem nimic!”

„Echipament există, nu există personal și nici nu s-a făcut nimic.”

Ca urmare a nemulțumirii personalului medical din spital, 20 de asistenți și infirmiere au scandat în curtea unității medicale, protest unde au fost cerute demisii la vârf a CF Witting București.

Oamenii se plâng că le-au fost tăiate sporurile. Mai mult de atât, susțin că nu se simt în siguranță când îi tratează pe bolnavii de COVID-19.

„Decizia de transformare a Spitalului CF Witting din București în spital suport COVID riscă să transforme acest spital într-un focar de contaminare.”

Decizia, spun protestatarii, a fost luată fără consultarea personalului și fără a cunaște starea de fapt existentă la nivelul spitalului. Sunt amintite două puncte esențiale în tratarea bolnavilor de COVID-19, anume configurația clădirii (monopavilionară care nu se preteaza la crearea unor circuite sigure din punct de vedere epidemiologic) cât și a resursei umane existente (medici în specialități axate pe necesarul din comisia centrală de siguranța circulației, cât și a încadrării pe posturi existente – deficit de personal la toate nivelurile).

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Leave your comment