Profesori din Romania @ EUvsVirus Pan-European Hackathon

0 Comment
220 Views

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din Bucuresti, se alătură efortului pan-european de identificare a soluțiilor creative pentru combaterea efectelor Coronavirusului asupra sănătății oamenilor și asupra mediului social și economic, prin participarea la hackathon-ul #EUvsVirus Pan-European (24-26 aprilie 2020).

“Ne interesează în mod particular un challenge formulat de organizatorii acestui hackathon: aplicațiile digitale pentru combaterea fake-news. Vom oferi echipelor de informaticieni opinii și clarificări asupra acestui fenomen de larg interes pentru cercetarea științifică din facultate. Desigur, vom oferi consultanță și pentru realizarea de aplicații care se referă la protejarea democrației liberale și a instituțiilor europene în timpul acestei crize. Colegii mei au specializări diverse, sociologie, jurnalism & digital media, comunicare online, comunicare de criză și publicitate, așa că vom putea răspunde provocărilor lansate de echipele de programatori”, a declarat decanul Facultății de Jurnalism, Antonio Momoc.

Șase profesori din cadrul facultății (Decan, conf. dr. Antonio Momoc, prof. dr. Camelia Cmeciu, Prodecan cercetare ;i asigurarea calității, conf. dr. Romina Surugiu, Director Dep. Comunicare, lect. dr Adriana Ștefănel și conf. dr. Mădălina Moraru) vor activa ca mentori voluntari pe parcursul evenimentului, sprijind echipele de programatori care vor oferi soluții pentru domeniul de cercetare Social and Political Cohesion.
Hackathon-ul este organizat de Comisia Europeană prin intermediul European Innovation Council. Evenimentul pan-european va conecta universitățile, centrele de cercetare, societatea civilă cu inovatorii și investitorii europeni într-un efort de a dezvolta rapid soluții creative și inovatoare pentru rezolvarea crizei provocate de Coronavirus.
Mai multe informații despre eveniment aici (https://euvsvirus.org/)

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Leave your comment