Probleme de sănătate mintală și epuizare în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății

0 Comment
99 Views

Un raport recent a arătat că problemele de sănătate mintală și epuizarea sunt răspândite în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății.

Raportul, publicat în iulie de Societatea de Medicină a Muncii (SOM) și finanțat de Fundația RCN, a arătat că, chiar înainte de pandemie, condițiile de muncă provocatoare au dus la probleme de sănătate mintală pe scară largă pentru asistentele și moașele, care sunt deja la un risc mai mare de epuizare decât cele din majoritatea celorlalte locuri de muncă.

Raportul, „Sănătatea mintală și bunăstarea asistenților medicali și moașelor din Regatul Unit”, este scris de profesorul Gail Kinman și doctorul Kevin Teoh de la Universitatea Birkbeck din Londra și identifică problemele la locul de muncă, cum ar fi agresiunea, lipsa de sprijin și cerințele emoționale ca fiind unii dintre factorii cheie care contribuie la sănătatea mintală precară. Profesorul Anne Harriss, președintele SOM, a analizat dovezile cercetării alături de o asistentă cu experiență.

Conditii de lucru

Raportul subliniază faptul că actualele condiții de muncă cu care se confruntă asistenții medicali și moașele reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea lor mintală și că acest lucru nu doar amenință sănătatea asistentelor medicale și moașelor, ci și impactul asupra capacității lor de a oferi îngrijiri de înaltă calitate pacienților.

„Sunt necesare acțiuni de urgență pentru a îmbunătăți sănătatea mintală și bunăstarea asistentelor și moașelor din Marea Britanie, iar pandemia COVID-19 a ridicat îngrijorări suplimentare. Cerințele suplimentare puse personalului de către pandemie înseamnă că starea lor de sănătate este probabil să se deterioreze în continuare dacă rezultatele raportului nostru nu sunt luate în considerare. Raportul nostru a evidențiat necesitatea unor intervenții sistemice bazate pe dovezi pentru a aborda cauzele stresului în muncă din sector și am identificat câteva inițiative care ar putea fi deosebit de eficiente.” susține profesorul Kinman.

Este nevoie de acțiune!

Autorii au descoperit că mulți angajați sunt reticenți în dezvăluirea dificultăților de sănătate mintală și evită să solicite managerilor lor sprijin, iar acolo unde este disponibil sprijin, informațiile sunt adesea slab diseminate.

Pentru a preveni o criză de sănătate mintală în rândul personalului, sunt necesare medii de lucru mai sănătoase pentru asistenți medicali și moașe, ar trebui redus stigmatul dezvăluirii problemelor de sănătate mintală. Managerii și liderii au nevoie, de asemenea, de instruire pentru a identifica și a atenua stresul din personal.

Sursă: Health Europa

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


La nivel mondial - peste 7.000 de cadre medicale au decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2

În urma infectării cu noul coronavirus la nivel mondial peste...

Leave your comment