Prevenția și masurile de protecție, singurele arme de care dispunem împotriva răspândirii virusului

0 Comment
106 Views

Medicul Adela Golea, director medical la Spitalul Județean Cluj declară: „În privința măștii de protecție, eu am două exemple concrete că m-a salvat”.

„Prima dată, la începutul pandemiei în primăvară, când am stat trei zile și trei nopți cu carantinații prin UPU, atunci când s-a deschis vama și au venit toți. Și nu am păstrat nici distanța de un metru și jumătate. Oamenii erau speriați, agitați, veneau lângă mine și îi puneam să vorbească de pe telefonul meu cu autoritățile fiindcă voiau să plece din Cluj. Nu m-am îmbolnăvit. Am purtat mască și mănuși, atât”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Cluj.

„A doua oară eram la schimb de tură și starea unei paciente s-a înrăutățit. Eram cu un coleg de-ai mei, care era asimptomatic. Eu am început să intubez, el a început să facă compresiune toracică fiindcă pacienta era în stop. A doua zi după, marți dimineața, colegul meu era pozitiv cu pneumonie, eu nu am avut nimic, fiindcă am avut masca ca protecție.”, a mai declarat medicul Adela Golea.

Medicul Adela Golea, director medical la Spitalul Județean Cluj face apel la autoritățile publice să își reformuleze mesajele cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, astfel încât să fie mai ușor înțelese de populație și să fie respectate.

Medicul consideră că una din problemele cu care se confruntă societatea românească în materie de măsuri de protecție pentru prevenirea infectării cu Covid-19, este că cei care se ocupă de comunicare, o fac într-un mod prea complex și mesajul ajunge să fie înțeles doar de o parte a societății, iar resul pun la îndoială existența virusului și aleg să nu se protejeze, creându-se astfel o transmitere comunitară.

„Eu nu sunt adepta măsurilor impuse prin ordine, prin amenzi, fiindcă dacă un om nu crede în existența Covid, de exemplu, el va acționa tot cum va vrea el, se va infecta și îi va infecta și pe alții. Trebuie găsită o metodă de a lămuri populația, de a-i face pe oameni să înțeleagă lucrurile mai clar “, a declarat medicul pentru G4media.ro

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment