Premiul M.I.T a fost câștigat de un designer român pentru un prototip de mască high-tech

0 Comment
87 Views

La concursul organizat de M.I.T Media Lab a impresionat un inginer român, care a creat o mască echipată cu senzori ce pot detecta particulele de Covid din apropiere; invenția i-a uimit pe cercetători, astfel oferindu-i premiul cel mare.

Inginerul român, pe numele Ciprian Burzo a denumit invenția câștigătoare „social mask”.

Masca are un aspect minimalist fiind transparentă, dar totodată conține și un biosenzor care se poate conecta la un smartphone.

Cu ajutorul unei aplicații, utilizatorii vor putea urmări toți agenții patogeni, colectând date ce îi vor ajuta și pe alții să vadă și/sau să calculeze riscul infectării cu noul Sars-COV2.

Deși design-ul este încă un prototip ce va urma să fie analizat și îmbunătățit, el a reușit să câștige competiția organizată de laboratorul M.I.T ce se ocupă de oprirea răspândirii virusului.

M.I.T Media Lab a cerut inginerilor și designerilor să vină cu o invenție ce ar putea revoluționa „lumea măștilor”.

Să ne conectăm cu smartphone-ul la măști este o „opțiune” bună pe care ne-o poate aduce viitorul”, a spus Ciprian Burzo după câștigarea premiului.

Pentru a-și completa invenția prezentată celor de la M.I.T, el a spus că pentru binele nostru ar fi bine să știm cine este infectat în apropiere; acest lucru fiind realizat printr-o notificare pe telefon.

Ne putem feri prin biosenzorul ce este în mască, el detectând virusul prin particulele din apropiere. Acestea sunt, probabil, doar câteva dintre multitudinile de opțiuni pe care măștile le vor avea în viitor”, a declarat în încheiere Ciprian.

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment