Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat ce program vor avea magazinele din Capitală de sărbători

0 Comment
82 Views

În anumite zile premergătoare Crăciunului și Revelionului ar putea fi luată în calcul prelungirea programului magazinelor cu două ore. Prin această solicitare, marii reprezentanți ale lanțurilor comerciale au argumentat că astfel se vor putea evita aglomerările de sărbători.

În urma cererilor făcute, oficialii guvernamentali s-au autosesizat și au transmis că trebuie să se respecte cu strictețe toate normele sanitare. De altfel să fie limitat accesul persoanelor în funcție de mărimea spațiului comercial. S-au anunțat controale severe în piețe și în magazine. Frica cea mai mare a reprezentanților în această perioadă de Crăciun este că numărul clienților se va dubla sau tripla, așteptându-se să dispară noțiunea de distanțare.

Directorul executiv al AMRCR, George Bădescu a anunțat că va încerca să discute cu autoritățile competente să găsească o posibilitate prin care în aceste zile aglomerate să se poată „maximiza programul acestor magazine”. În cadrul întâlnirii de la Primăria Capitalei, comercianții și-au făcut simțită prezența cu propunerea: cu o zi – două înaintea Crăciunului și a Anului Nou să relaxeze programul care este limitat în prezent până la ora 21:00.

Deși cererile sunt în număr exagerat de mare, problema nu poate fi rezolvată nici de Prefect, nici de Primar. Traian Berbeceanu îi sfătuiește pe comercianți să înainteze solicitarea guvernului, programul actual fiind decis printr-o hotărâre de guvern. Numai Consiliul Executiv poate modifica această reglementare.

Prefectul Capitalei a cerut în cadrul discuției avute cu reprezentanții marilor centre comerciale, să reușească suplimentarea numărului de agenți de pază și să nu se limiteze numai la triajul epidemiologic de la intrare.

Prefectul a declarat că se vor limita clienții care vor păși pragul magazinelor, mall-urilor sau supermarket-urilor, așa cum ar fi normal.

Lucrăm foarte bine cu autoritățile și suntem în curs de a identifica toate modalitățile pe care le punem în aplicare suplimentar pentru a proteja populația”, a afirmat în continuare Tiberiu Danețiu.

Pe lângă toate controalele din companiile de retail, autoritățile competente vor ține cont și de verificarea piețelor.

Sursa: știrileprotv.ro

Antonella Timiș

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Leave your comment