Peste 3000 de unități de învățământ în scenariul roșu

0 Comment
56 Views

Potrivit ultimului comunicat de presa al Ministerului Educatiei, publicat astazi, peste 3000 de unitati de invatamant figureaza in Scenariul 3. Acest lucru presupune participarea tuturor prescolarilor si elevilor la activitati/lectii online.

Tot din buletinul informativ aflam ca 4.894 de unitati de invatamant se afla in Scenariul 2. In cadrul acestui scenariu orele si activitatile se desfasoara atat fata in fata (pentru prescoalri si pentru cei din clasele a VIII-a si a XII-a), cu respectarea tuturor normelor de protectie, cat si revenirea partiala (prin rotatie la una-doua saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu.

In Scenariul 1 se regasesc peste 9.748 de unitati de invatamant din tara. Acest scenariu presupune participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant, cu respectarea normelor de protectie.

Dintre scolile care functioneaza in Scenariul 3, 382 se regasesc in aceasta situatie ca urmare a cazurilor COVID-19 inregistrate, iar 2.632 din cauza ratei de incidenta a cazurilor din localitatile in care acestea functioneaza.

Petru Nicolaescu
Article by Petru Nicolaescu

Absolvent al specializării Comunicare și Relații Publice în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București.


Gramatica propusă de Ministerul Educației ca materie obligatorie de liceu. Ce spun profesorii și studenții

Principala cauză a agramatismului tinerilor din zilele noastre este reprezentată...

Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat astăzi că instituțiile de...

Leave your comment