Medicii dintr-un spital belgian s-au întors cu spatele la vizita premierului

0 Comment
188 Views

Personalul medical al unui spital din Bruxelles a protestat față de măsurile luate de guvernul belgian în momentul în care șefa guvernului, Sophie Wilmes, a mers în vizită în contextul pandemiei de COVID-19. Cadrele medicale înșiruite în fața spitalului s-au întors cu spatele în momentul în care a sosit limuzina premierului.

Când Sophie Wilmes a sosit în spitalul Saint Pierre din Bruxelles infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat la intrarea şi i-au întors ostentativ spatele la apropierea maşinii oficiale.

The Guardian

Astfel, personalul a protestat împotriva decretelor oficiale care pot să-i oblige să lucreze în situația în care criza de COVID-19 o cere, dar și împotriva lipsei de resurse a spitalelor, potrivit presei belgiene.

“Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor”, a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. “Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să fie revalorizată”, spune el.

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a indicat că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

“Situaţia sanitară, protecţia, încărcătura mentală, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris şefa guvernului într-o postare pe Twitter.

Belgia a fost lovită puternic de pandemie, având o rată a deceselor printre cele mai ridicate în lume. Dar contaminarea pare să fi încetinit şi ţara începe să-şi ridice măsurile de izolare.


Sursa: https://parismatch.be/actualites/societe/400345/accueil-glacial-de-la-premiere-ministre-sophie-wilmes-a-lhopital-saint-pierre-videos

Sursa foto: © Twitter / Jean-Louis Hanff

Elena Catana
Article by Elena Catana

Absolventă a Facultății de Științe Politice - UB, în prezent masterandă a Facultații de Psihologie și Științele Educației, am fost voluntar în cadrul mai multor ONG-uri încercând să fac o schimbare în bine în societatea românească.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment