Parlamentarii USR și-au dat demisia din Parlament ca protest împotriva legii pensiilor speciale

0 Comment
73 Views

Deputații și Senatorii USR şi-au depus demisiile în Parlament ca metodă de a nu beneficia de pensii speciale. Demisiile urmează să intre în vigoare în ultima zi de mandat a parlamentarilor.

Toţi parlamentarii USR şi-au depus marți demisiile în Parlament pentru a nu beneficia de pensii speciale. Dan Barna a declarat că demisiile vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi.  Președintele Barna a anunțat încă de luni seară, că membrii USR își vor depune demisia în Parlament pentru a nu beneficia de pensii speciale.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat la rândul său, pe Facebook, că demisionează ca să nu beneficieze de pensie specială. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a calificat marţi, drept „populism ieftin” demisia liderului PSD, Marcel Ciolacu.

“În această dimineaţă grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitatea colegilor prezenţi să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi tocmai pentru a arăta foarte clar că ceea ce USR susţine şi ceea ce USR promite şi propune României este urmat şi de fapte concrete. În această dimineaţă am decis să ne asumăm că nu doar că nu vom beneficia niciunul dintre noi de pensii speciale din această legislatură, dar în egală măsură este un obiectiv şi o condiţie pentru următoarea guvernare şi pentru următoarea participare a USR-PLUS la guvernare abrogarea prevederilor privind pensiile speciale. Este un angajament de guvernare pe care îl vom respecta şi pe care îl vom pune pe masă oricărei negocieri privind o viitoare guvernare”, a declarat Dan Barna.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat ,,să se ia act de demisiile parlamentarilor USR şi să se voteze vacantarea mandatelor’’, însă Dan Barna a atras atenţia că solicitările sunt cu data de 18 decembrie, acuzându-i pe liberali că doresc scoaterea acestui partid din Legislativ.

În ultimii 4 ani, USR a solicitat în Parlamentul României eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar acest proiect a fost blocat de către opoziția PSD-ProRomânia-ALDE. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate.

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Anul 2020 în istorie: Un an de AUR. Ascensiunea în Parlament a radicalilor

Dincolo de evenimentele care s-au petrecut în zona medicală care...

Dan Barna a anunțat că este infectat cu COVID-19

Dan Barna, co-liderul USR PLUS, a anuntat joi pe Facebook...

Leave your comment