Pandemia spulberă ,,visul american’’

0 Comment
192 Views

Poliţia Vămilor şi Imigraţiei (ICE) din Statele Unite a anunțat că nu vor mai acorda viză de studiu străinilor, care studiază sau vor dori să studieze la distanță, după vacanţa de vară 2020 din cauza pandemiei COVID-19.

Sursa foto: freepik.info

Se menționează vizele de tip F1 – pentru studii academice și M1 – pentru pregătire profesională.

Serviciile americane au transmis că studenţii aflați deja în SUA „trebuie să părăsească ţara ori să ia alte măsuri, ca înscrierea la o şcoală oferind cursuri în persoană pentru a-şi putea păstra statutul legal”.   

Instituțiile de invățământ care vor aplica un model ,,hibrid’’ de studiu vor fi obligați să facă dovada că studenții lor străini participă la majoritatea cursurilor în persoană, pentru ca aceștia să-și păstreze dreptul de ședere în statul american.

Sursa foto: freepik.info

Din păcate, SUA este cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19, atât în număr de cazuri, cât şi în număr de decese.

Observăm o restrângere a Statelor Unite în diverse relații. Retragerea din Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunțată ieri, dar înainte de acestă decizie, anunță retragerea vizelor pentru studenți. Desigur, nu este doar scut de apărare împotriva pandemiei, ci să privim mai în spate.

La sfârșitul mandatului lui Obama ca președinte a Staleor Unite, negocierea Tratatului de liber schimb transatlantic, denumit TTIP, ajunsese într-o fază în care ambele părți urmau să-l semneze. În acest Tratat, pe lângă multe alte aspecte de ordin economic, militar, social, existau și puncte de discuții, și despre învățământ. Este păcat din punct de vedere al lumii occidentale în care îndrăznesc să introduc și România, că acest Tratat a fost anulat la instaurarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Sursa foto: Win McNamee/Getty Images

Autor: Maricica Ciubara

FacemSpitale
Article by FacemSpitale

Profil oficial al platformei FacemSpitale


Trump: "Până în decembrie SUA va produce un vaccin anti-COVID-19". Biden: "Trump nu are niciun plan contra coronavirus"

Preşedintele american, Donald Trump, şi contracandidatul democrat, Joe Biden, s-au...

SUA leagă Constanța de Gdansk prin autostradă și cale ferată. Află pe unde va trece proiectul.

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman a vorbit la...

Leave your comment