Orban:„Deci nu se închide nimic!”. Noi declarații despre restricțiile adoptate de CNSU

0 Comment
86 Views

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut miercuri dimineață câteva declarații în legătură cu restricțiile adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, relatează Digi24. 

Conform lui Ludovic Orban, documentul este analizat și disutat, urmând să intre pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, care va avea loc la ora 18:00. El a mai adăugat că va analiza la nivel de Guvern dacă noile măsuri vor fi implementate în toată țara sau numai în anumite zone, aglomerate, dând ca exemplul litoralul, Capitala și județele cele mai afectate.

Sursa: Agerpres

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (…) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

Exemple de locuri în care purtarea măștii este obligatorie , conform răspunsului premierului, ar fi: „Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

În ședința de marți a CNSU s-a adoptat purtarea măștii în spațiile deschise, măsură aplicată în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

O altă măsură este închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc după ora 23:00.

Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Măsurile ar urma să fie valabile de la data de 1 august.

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Leave your comment