OMS: „Trebuie să fim pregătiți pentru un nou val de pandemie. Investind acum în sănătate, vom putea salva vieți mai târziu”

0 Comment
260 Views

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat țările care intenționează se relaxeze restricțiile menite să stopeze răspândirea coronavirusului că ar trebui să acționeze cu precauție.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al OMS, insită ca relaxarea măsurilor să se petreacă gradual, să se mențină atenția asupra cazurilor importante și avertizează sistemul sanitar în legătură cu un posibil nou val de epidemie.

Există un risc real al revenirii la un număr mare de cazuri, „mai ales dacă țările nu reușesc să gestioneze cu mare atenție tranziția și nu fac acest lucru printr-o abordare etapizată”, a declarat Tedros Ghebreyesus, conform Agerpres, care citează declarația EFE

OMS insistă ca în etapa de relaxare să se acorde la fel de multă atenție noilor cazuri de infectare și ținerii acestora sub control pentru a ajuta sistemul medical să facă față. Este esențial ca riscul de revenire a pandemiei să fie minimizat pe cât posibil, astfel că trebuie luate unele măsuri de prevenție în școli și la locurile de muncă. Opinia publică trebuie să fie în continuare bine informată în legătură cu măsurile adoptate.

Directorul General al OMS nu exlude un viitor val epidemic de COVID-19, însă e de părere că „nu trebuie să răspândim panica”, ci ”să ne pregătim, este un moment bun să așezăm sistemele sanitare pe baze solide”.

El a mai adăgat: „Dacă am învățat ceva din această criză este că investind acum (n.r. în sănătate) vom putea să salvăm vieți mai târziu. Istoria ne va judeca în funcție de cum răspundem acestei pandemii și de măsurile pe care le impunem”.

Ana-Maria Tabarac

Editor Facemspitale.ro

Ana-Maria Tabarac

Absolventă a Facultatății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.


Anul 2020 în istorie: Pandemia a influențat știința, politica și atitudinile sociale

Fără îndoială, anul 2020 a fost anul marcat de pandemia...

Anul 2020 în istorie: coronavirusul a oprit planeta. Lumea s-a schimbat, omenirea nu!

Coronavirusul a oprit planeta în loc Fără îndoială, nimeni nu...

Leave your comment